Endre Andreas Isaksen (63) ble funnet omkommet klokken 11.14 i dag.

Isaksen ble funnet i sjøen helt inntil land ved øyen Ospa, nord i Solund kommune, opplyser operasjonsleder Frode Kolltveit ved Hordaland politidistrikt.

Han blir brakt til land og fraktet til Gades for obduksjon.

— Pårørende er informert og blir ivaretatt, sier Kolltveit.

Søket etter den andre mannen som er savnet i Solund er avsluttet for kvelden, men fortsetter i morgen.

— Også i morgen vil frivillige og dykkere fra brannvesenet delta i søket.

Fikk nødmelding

Leteaksjonen etter Egil Ytreøy (40) og Endre Isaksen (63) har pågått siden onsdag kveld.

Klokken 20.02 fikk Hovedredningssentralen nødmelding fra en 29 fots cabincruiser som hadde gått på grunn like nord for Olderøyna i Solund i Sogn og Fjordane.

— Det lokale sjøredningskorpset fikk en telefon fra havaristen om at de hadde gått på grunn og tok inn vann og var nær ved å gå ned, sa presseansvarlig ved redningssentralen i Sola, Anders Bang-Andersen.

Redningsaksjon ble iverksatt omgående.

Tok inn vann

Florø radio hadde sist kontakt med de to mennene ved 20.30-tiden onsdag.

— De sa de tok inn ganske mye vann, sa redningsleder ved Hovedredningssentralen i Sola, Ben Wikøren.

Grunnstøtingen skal ifølge Wikøren ha skjedd like ved øyen der de to hadde vært. De har mest sannsynlig fortsatt enten i tro om at de skulle ta seg hjem uten større problemer, eller at de ikke visste at båten tok inn vann etter de hadde vært i kontakt med et skjær utenfor Lågøyna, sa han til BT.

- Preger hele samfunnet

Flere lokale innbyggere har bidratt med båter og hjelp i letingen.

— Vi har fått tilbakemeldinger fra Forsvaret på at de har sjelden sett en slik innsats fra frivillige. Det viser det fine siden ved et lite samfunn som vårt, sier ordfører Ole Gunnar Krakhellen.

Ulykken har satt sterkt preg på den lille kommunen ytterst i havgapet utenfor Sognefjorden.

Lørdag klokken 13 var det gudstjeneste i Husøy kyrkje på Straumen på Ytre Sula. Deretter gikk det videre til den gamle barnehagen i Ytrøy, der de to savnede kommer fra. Der ble det servert mat og lensmannen hadde en gjennomgang om hva som hadde skjedd og veien videre.

— Det var en veldig god samling. Vi har 830 innbyggere. Når to er savnet i en så liten kommune, preger det hele samfunnet, sier Krakhellen.