22 år gamle Simen Hjortland ble fra Vik i Sogn ble funnet omkommet klokken 12.40 tirsdag, opplyser Hordaland politidistrikt.

Etter at store mengder vann er pumpet ut av anlegget siden mandag, ble det vurdert som sikkert å gjennomføre et mindre søk tirsdag formiddag.

Stengte etter funnet Kraftverket ble stengt igjen etter at den omkomne var funnet. Det skal foretas en ny sikkerhetsvurdering før det kan iverksettes etterforskning i anlegget.

Mannen som først ble funnet omkommet er 49 år gamle Roar Ringhus fra Vinje i Telemark

Tidligere har det vært store mengder vann i tunnelen som har hindret letemannskapene i å søke etter 22-åringen som var savnet etter raset i kraftanlegget i Røldal-Suldal i Odda kommune.

Hardanger lensmannsdistrikt overtok ansvaret for letingen mandag, og lensmann Øyvind Rosseland ville ikke sende inn letemannskaper før han var sikker på at det ikke var fare for flere flere ras.

– Vi vet hva som har skjedd, men så langt har vi ingen formening om årsaken, og da kan det jo skje igjen, sier Rosseland.

Les også: Geologer mente det var trygt

– Vi har en teori om at den savnede kan befinne seg i den delen av tunnelen som har vært fylt med vann, sa Rosseland mandag.

Lensmannen forteller om svært vanskelige arbeidsforhold inne i vanntunnelen.

– Det er 1250 meter inne i fjellet, det er bekmørkt og du hører vannet fosse rundt deg, sier han.

Les også: – En tragisk ulykke

Raset gikk 1250 meter inne i en tunnel i tilknytning til Svandalsflona kraftverk.

Scanpix
PUMPER UT VANN: De lavtliggende delene av tunnelen står fortsatt under vann.
Alf Ove Hansen/Scanpix