Omtrent klokken 22.15 fikk politiet melding om at letemannskapene var fremme hos de seks ungdommene.

— De fraktes nå ned fra fjellet. De er i god form, og det er ingen dramatikk rundt dette, sier operasjonsleder Svein Bruarøy i Hordaland politidistrikt.

Vel to timer senere var både letemannskapene og ungdommene komt i hus.

— De er friske og opplagte, opplyser operasjonsleder til bt.no søndag kveld.

Ble lokalisert

Innsatspersonell har i hele dag forsøkt å ta seg frem til de seks ungdommene, som er mellom 22 og 24 år gamle. Letemannskapene har hele tiden hatt løpende kontakt med ungdommene via mobiltelefon. Gruppen skal også ha hatt kontakt med foreldrene sine.

— De begynner vel å bli leie av å vente, men de er ved godt mot. De er godt kledd, og har godt med mat og drikke, opplyste politiet tidligere i kveld.

Rundt klokken 21 hadde ungdommene blitt lokalisert, men det gjensto fortsatt å få hentet dem ned.

— Redningsmannskapene på snøscooteren og ungdommene har sett hverandre, og vi vet hvor de er, sa operasjonsleder Asbjørn Andersen i Hordaland politidistrikt til bt.no da.

Måtte grave seg ned

Lørdag kveld var ungdommene på vei fra Kaldavasshytten, men måtte snu på grunn av dårlig vær. Til slutt ble de nødt til å grave seg ned i en snøhule på rundt 1200 meters høyde i nærheten av Baksafjellet.

Hovedredningssentralen meldte tidligere i dag at det har gått en del skred i området, men de skal ikke ha gått ut over de seks i snøhytten.

Foruten skredfaren har letemannskapene måttet slite med bratt og ulendt terreng og dårlig sikt.

ARNE HOFSETH (MMS)
ARNE HOFSETH (MMS)