Klokken 12.04 fikk politiet en telefon fra føreren av båten. Da hadde mannen klart å svømme i land etter at han falt over bord. Mannen er i begynnelsen av 30-årene, og hjemmehørende på Stord. Politiet fant ham på en adresse langt fra ferjekaien.

— Han var tydelig beruset da vi fikk ham i tale, sier operasjonsleder Trond Friberg i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Blir undersøkt for promille

Båtføreren ble fraktet til Stord sykehus.

— Han har skadet et krageben i skulderen, men utover det har han ingen skader. Han har vært heldig, sier Friberg.

Politiet har sikret seg blodprøve av båtføreren, og det vil bli opprettet sak på forholdet. Båten skal også undersøkes nærmere.

Rett før klokken 11 meldte mannskap om bord i ferjen M/F «Hordaland» at de hadde observert en hurtiggående båt som gikk på skjær ved Skjersholmane, og det ble satt i gang en storstilt redningsaksjon.

– En båt har gått på et skjær, og angivelig er det en person i sjøen, sa Friberg.

Stor redningsaksjon

Et Sea-King redningshelikopter ble sendt fra hovedredningssentralen på Sola. Redningsskøyten kom fra Haugesund. Politi, ambulanse og ambulansebåt var på stedet. Det ble også sendt ut melding til fartøy som befinner seg i det aktuelle området.

Båten ble funnet liggende og slå mot en molo, den var tom for folk og tenningen var på.

Mannskapet om bord på M/F «Hordaland» la merke til merkelig kjøring på fjorden.

Mannskap så grunnstøtingen

— Matrosen på fergen så en båt som kjørte i ring på fjorden utenfor Skjersholmane. Plutselig kjørte båten rett på land og hoppet over et skjær. Mannskapet mente de hadde sett en mann om bord i båten tidligere, og vi meldte fra, sier kaptein Ove Dahl.

— Det var disse vitneobservasjonene som gjorde at vi satte i gang redningsaksjonen, sier politibetjent Trond Atle Sjøvold.

Politiet er usikre på om personen var om bord i båten da den traff land.

Redningshelikopteret søkte både sør og nord for Skjersholmane. Flere privatbåter deltok også i søket.

bt.no følger saken.

STORUTRYKNING: Både redningsskøyte og Sea King-helikopter deltok i søket etter mannen, som kom seg på land på egen hånd.
LENA VERMEDAL (MMS)
TOM BÅT: Det var et fergemannskap som først oppdaget en tom båt som kjørte i ring på fjorden.
lena vermedal (MMS)
LETTE I STRANDSONEN: Redningsmannskapene søkte også i strandsonen.
lena vermedal (MMS)