Den 77 år gamle mannen ble funnet ute i terrenget, i nærheten av hans eget gårdsbruk, halvannen kilometer fra Skånevik sentrum. Mannen hadde ramlet utfor en skrent, og pådro seg en mindre personskade.

— Han klager over smerter i en fot. Men sett i forhold til hvor lenge han har vært savnet, er han i fin form, sier Agnar Austerheim, operasjonsleder i Haugeland og Sunnhordland politidistrikt.

Mannen ble funnet ved 20-tiden av hundeekvipasje fra Norsk Redningshunder

— Den skadde er brakt til Etne legevakt, og blir muligens sendt til sykehuset for observasjon, heter det i politiloggen.

Helikopter deltok i søket

Hele natt til torsdag og i dag har letemannskaper søkt etter den savnede mannen. 77-åringen ble meldt savnet i går kveld da han ikke ble funnet hjemme i Skånevik i Etne.

Helikopter ble satt inn i søket fra klokken 09.00-11.00 i dag.

– Vi søker nå i nærområder, fjorder, elver og på land, sa Austerheim tidligere i dag.

Røde Kors og hunder deltok i søket, som heldigvis endte bra.

– Vi har søkt i hele natt med hjelp av Røde Kors og hunder, forteller operasjonsleder Harald Aase i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Berømmer letemannskapet

Politiet har lett i terrenget rundt boligen hans. I ettermiddag ble letingen intensivert.

– Vi intensivere letingen nå. Vi har bedt om et helikopter fra Hovedredningssentralen. Kystvakten skal også foreta strandsøk og søk i havnebassenget, sa Aase.

Seks hundeekvipasjer fra Norske Redningshunder, i tillegg til 30 mannskaper fra Røde Kors Hjelpekorps søkte på land. Politiet berømmet innsatsen fra hjelpemannskapene.