Meling Hansens samboer fikk mandag kveld beskjed om at han er i god behold, etter over tre døgn i uvisshet. Paret har to små barn. Meling Hansen meldte seg selv for politiet i København ved 21-tiden mandag. Politiet i København har gitt uttrykk for at Meling Hansens psykiske tilstand er ustabil.

— Vi er lettet over at han er funnet i live, men lei oss for at han ikke har det så bra.

— Vi ønsker å rette en stor takk til alle som har hjulpet til med letingen, sier informasjonsleder Trygve Hillestad ved Hordaland politidistrikt.

I over tre døgn har det vært lett etter den 32 år gamle politibetjenten over store deler av Hordaland med fly, båter og biler. Meling Hansen har trolig befunnet seg i Danmark mesteparten av denne tiden. Etter det BT erfarer har han ikke vært klar over alt oppstyret rundt forsvinningen hjemme.

Politibetjenten har vært savnet siden han dro fra sitt arbeidssted Fana politistasjon rett før klokken 17 30 fredag. Han kjørte fra politistasjonen i en sivil tjenestebil. Det er sambandsutstyr i tjenestebilen, men Meling Hansen har ikke svart på sambandet. Hans private mobil-telefon lå igjen hjemme, og han tok ikke med seg tjenestemobilen.

Meling Hansen skulle begynne på vakt klokken 18 fredag, og ble meldt savnet ganske umiddelbart da han ikke møtte opp da vakten begynte.

Det har ikke vært bevegelse på bankkontoene hans siden han forsvant, og han har heller ikke kontaktet noen før han meldte seg for dansk politi mandag kveld.

Politimester Vidar Refvik uttalte mens letingen pågikk at det ikke så ut til å være uregelmessigheter i privatlivet eller tjenesteforholdet til Meling Hansen.

Meling Hansen har jobbet i politiet i ti år. De fem siste årene har han jobbet i Hordaland politidistrikt. Han beskrives som en ryddig og flink politimann.