Nesten en gang i uken blir små kattunger plassert i pappesker og satt ut til en uviss skjebne fordi eierne ikke vil vite av dem lenger.

To pappkartonger med til sammen syv kattunger er funnet i bergensområdet i løpet av tre uker. Dyrebeskyttelsen synes folk er grusomme.

Sulter eller fryser i hjel

— At folk kvitter seg med uønskede kattunger ved å plassere dem i pappkartonger, synes vi er helt forferdelig. Katter som ikke blir funnet, sulter eller fryser jo i hjel, sier Karianne Solberg, frivillig og aktiv medlem i Dyrebeskyttelsen til BT.

Dyrebeskyttelsen har erfart at problemene er størst i ferietiden om sommeren. Men nå ser det ut til at flere velger å kvitte seg med kattunger på denne måten.

— For tre uker siden leverte turgjengere en eske til politiet i Åsane med tre seks uker gamle kattunger i. For bare tre dager siden måtte vi finne et midlertidig hjem til ytterligere fire åtte uker gamle kattunger som var hensatt i veikanten på Damsgård, sier Karianne Solberg. Leder av Dyrebeskyttelsen i Bergen, Liv Margrethe Sandal, sier at anskaffelse av dyr ofte skjer på impuls.

— Det er gjerne ikke fullt så stas lenger når katten blir voksen og får unger, sier Liv Margrethe Sandal.

Sandal håper folk vil kontakte Dyrebeskyttelsen for å søke kunnskap om dyr, slik at tragedier som dette kan unngås.

— Vi oppfordrer folk til å kastrere og sterilisere kattene sine. Det ikke finnes nok gode hjem til alle kattunger som blir født. Dyrebeskyttelsen har små ressurser og store problemer med å finne passende hjem for plassering av uønskede dyr, sier Liv Margrethe Sandal, leder av Dyrebeskyttelsen i Bergen.

Kan du hjelpe de hjemløse kattene? Ring Karianne Solberg på tlf. 959 16 993, eller send en mail til webmaster@bt.no

BLE REDDET: Disse tre kattungene ble funnet i en pappkartong, overlatt til seg selv. Nå har Karianne Solberg i Dyrebeskyttelsen tatt seg av dem.
Foto: Knut Strand