Den 27 år gamle kvinnen ble funnet av en redningshund i går formiddag. Trafokiosken ligger i et skogkledd terreng, få meter fra hovedveien.

Politiet sperret raskt av området, men lot biler passere mens åstedsgranskningen og hundesøket pågikk.

– Skremmende og ekkelt

Barna som bor i området passerer trafokiosken på vei til og fra skolen. Noen ungdommer kom til stedet i går etter å ha hatt juleavslutning på skolen. De var sterkt preget av hendelsen.

– Det er utrolig skremmende og ekkelt å tenke på at vi har gått forbi her hver dag til skolen. At vi har vært så nær ved å finne henne, sa ungdommene.

Kort tid etter likfunnet, myldret det ellers så fredelige nabolaget av politifolk, journalister, redningsmannskap og nysgjerrige forbipasserende, mens to helikoptre kontinuerlig sirklet over åstedet.

Etter hvert kom rettsmedisiner Per Lilleng fra Gades Institutt til for å gjøre de nødvendige åstedsundersøkelsene. Med seg hadde han fire kriminalteknikere.

– Føler seg utrygg

Alf Hjelmås (78) og hans kone bor kun få meter fra politisperringene. Opptil flere søkehunder snuste rundt i hagen hans i går formiddag. Han var overrasker over at det ble gjort likfunn så nært huset hans.

– Slikt kan skje overalt. Men konen min sier at hun føler seg utrygg, sa Hjelmås.

Klærne ikke funnet

Rundt 80 personer fra politiet, Røde Kors og Sivilforsvaret deltok i finsøket av området rundt boligen til den siktede 27-åringen, i nærheten av Leikvang idrettsplass. Dykkere fra Brannvesenet gjorde også søk i sjøen ved Breistein kai. I tillegg deltok flere søkehunder og en spesialtrent likhund fra Sverige. Politiet hadde i går fortsatt ikke funnet klærne til Rebecca Rist.

Rebeccas venn Johnny Ludvigsen, som så henne forsvinne i en hvit bil natt til søndag 3. desember, har fått med seg den triste nyheten om likfunnet.

– Mange i miljøet har jo tippet at Rebecca ikke ville bli funnet i live. Men det som skjer nå er jo jævlig likevel, sa Ludvigsen i går.