Klokken 9.49 mandag morgen fikk politiet melding om en livløs person på Bergensmeieriene på Minde.

— En livløs mann var funnet ved en tank på meieriet. Ambulanse, politi og brannvesen ble sendt til stedet, og det ble gitt livreddende førstehjelp, opplyser operasjonsleder Ronny Lenthfør i Hordaland politidistrikt.

Klokken 10.18 ble mannen i 30-årene erklært død.

Etterforskes

— Det er uklart om dette skyldes sykdom eller om det er en arbeidsulykke. Men siden han var iført arbeidstøy og befant seg ved tanken, tar vi utgangspunkt i at det dreier seg om en arbeidsulykke, sier operasjonslederen.

Arbeidstilsynet er varslet, og krimteknikere og taktiske etterforskere fra politiet er sendt til stedet.

— Mannen var i tanken i forbindelse med normalt vedlikehold. Den store tanken brukes til juiceproduksjon, og skulle rengjøres, sier politiets innsatsleder Bård Tore Norheim.

- Tungt

— Jeg informerte alle ansatte om dødsfallet i formiddag. Det er tungt for dem som jobber tettest på vedkommende, sier meierisjef Sigbjørn Vik ved Tine Meierier Bergen.

Ifølge Vik ble mannen funnet på en gangbro oppå tanken som normalt rommer opp til 25.000 liter råstoff til juice.

— Han skulle spyle tanken, men har trolig fått et illebefinnende. Så langt jeg kjenner til er det ingen ting som tyder på at dette er en arbeidsulykke, sier meierisjefen.

Mannen ble funent av en kollega.

- Oksygenmangel

— En bevisstløs person ble funnet i åpningen på en tank på meieriet. Oksygenmangel er trolig årsaken til at personen var bevisstløs, opplyser vaktoperatør Jarle Skar i Bergen Brannvesen.

Klokken 09.46 rykket brannvesenet ut til stedet for å måle konsentrasjonen av gass i tanken.

Meierisjef Vik er ikke kjent med at avgasser eller oksygenmangel i tankene kan være farlig for ansatte.

— Dette er avkjølte tanker. Vi har ikke hatt problemer med avgasser.