39-åringen fra Karmøy var på vei fra Odda mot Røldal da ulykken skjedde grytidlig i dag ved den østlige enden av Hordatunnelen på E 134.

Før bilen havnet utfor veien, har den kommet ut av tunnelåpningen i venstre kjørebane, og skrenset videre rett frem.

— Der traff den autovernet, kolliderte med et skilt, og forsvant nedover skråningen. Bilen gjorde nok flere rundkast, sier lensmann Øyvind Rosseland i Odda.

Politiet vil ikke spekulere på årsaken til at bilføreren mistet kontrollen på tørr veibane.

— Det kan vi ikke uttale oss om. Men det er klart at kjøreforholdene var gode, med tørr veibane, det var lyst i været og minus 7-9 grader, sier lensmannen.

Politiet fikk melding om utforkjøringen klokken 05.15 fredag morgen. Ulykken skjedde trolig bare få minutter tidligere. 39-åringen ble funnet livløs ved siden av bilen, men det er uklart om han døde momentant.

Ulykkesbilen, en Toyota personbil, ble meldt stjålet i Odda natt til fredag. Den omkomne Karmøy-mannen ble sett i Odda torsdag. Han skal ikke ha annen tilknytning til stedet enn via bekjente.

Hvor han var på vei i den stjålne Toyotaen er ukjent.

— Det ønsker jeg ikke å uttale meg om, sier lensmann Rosseland.

Det var en ansatt i Statens vegvesen som oppdaget at skiltet og autovernet var kjørt ned. Han oppdaget like etter bilen og den døde føreren nede i skråningen. Politiet tror 39-åringen var alene i bilen.

OMKOM: En mann mistet livet etter å ha kjørt en Toyota Corolla ut av veien ved utgangen av Røldalstunnelen i Hordadalen.
ARVID AGA