– Det er kaos. Vi er veldig fortvilt, sier Norwegians informasjonssjef Anne Grete Ellingsen.

Årsaken til kaoset er kofferten som skapte bombefrykt tidligere i kveld. Hele terminalen måtte evakueres etter at det ble funnet en koffert som inneholdt en klokken, elektroder og organiske elementer. Innholdet viste seg å ha en naturlig forklaring, men ringvirkningene ble store.

– For å overholde hviletidsbestemmelsene måtte vi kansellere to avganger, deriblant en til Bergen. I tillegg er en avgang til Bodø kansellert på grunn av været, sier Ellingsen.

Resultatet er at det står hundrevis av passasjerer i terminalen, og alle kommer neppe seg av gårde i kveld, tror Per Inge Hjertaker. Han er en av passasjerene som skulle vært med 19.15-avgangen til Bergen.

– Det er null informasjon. Ingen skranke å henvende seg til, og umulig å komme igjennom på telefon. De kan ikke behandle mennesker sånn, sier Hjertaker.

Ellingsen sier at Norwegian også er fortviletr over situasjonen.

Vi gjør alt vi kan for å booke folk om. De som ønsker det, kan få refundert billettene eller gratis ombooking. Dette er en uforutsett situasjon, og det er klart at det er nesten umulig å informere godt nok. Vi gir informasjon over høyttalerne, sier hun.

Også SAS Braathens opplever store forsinkelser i kveld.

KAOS: Passasjerene ble evakuert etter mistanke om at en mann hadde komponenter til en bombe i kofferten sin. Det hele viste seg å være falsk alarm.
TOR ARNE FANGHOL (MMS)