Klostergarasjens første hverdag gikk ikke helt uten problemer. Gratis parkering lokket nysgjerrige bergenserne til sentrums nye parkeringstilbud, og ved lunsjtider lyste det «Fullt» ved innkjørselen i Vestre Murallmenning. Likevel var det en rekke ledige plasser i anlegget da bt.no tok en befaring.

300 ledige plasser

— Det skyldes rett og slett at vi ikke får lov til å fylle opp alle plassene. Vi har 950 plasser, men får bare lov til å slippe inn 650 biler fordi veisystemet på Nøstet ikke er bygget ut til å ta i mot den økte trafikken. Inntil den tid vil det være 300 ledige plasser, forklarer direktør Truls Lorentzen i Klostergarasjen AS.

Men ville det ikke vært bedre å stenge av en del av anlegget?

— Nei, vi tror folk setter pris på at det såpass romslig der nede.

Heisene stod

Større problemer har garasjen hatt med heisene, medgir Lorentzen. Da bt.no var der, stod begge heisene opp til utgangen i Veiten. Dermed måtte vi og andre parkerende ta beina fatt opp trappene - noe som ikke anbefales tungpustede mennesker med mye å bære.

— Vi har innkjøringsproblemer med heisene, og har en reparatør på plass kontinuerlig for å holde de mest mulig i drift. Dessverre må mange bruke trappene. Folk som ikke kan gå i trapper har mulighet til å gå ut fortauet i Vestre Murallmenning, sier Lorentzen.

Åpne dører

Som en følge av heisproblemene har Klostergarasjen bestemt seg for å holde inngangsdørene åpne, slik at hvem som helst nå kan ta seg ned i garasjen.

— Normalt vil man måtte ha løst billett for å åpne dørene, men i innkjøringsfasen har vi valgt å holde dørene åpne. Vi har 34 kameraer, så jeg tror vi skal klare å hindre at uønskede personer oppholder seg der lenge, mener Lorentzen.

HEISEN STOD: Heisene i Veiten var det nemlig liten hjelp i.
TRIPP, TRAPP: God anledning til å telle trappetrinn for dem som skulle komme seg fra garasjen til Veiten.
FULLT? Ja, det var faktisk helt fullt i Klostergarasjen da dette bildet ble tatt.
PÅL ANDREAS MÆLAND