Politiet på Austevoll fikk ved firetiden natt til søndag melding om at en ung kvinne hadde falt i sjøen fra en båt på Storebø. Om bord i båten pågikk det et nachspiel, og det var en av de mer våkne deltakerne som varslet politiet.

— Hadde ikke han hørt plasket da hun falt, er det ikke godt å si hvordan det hadde gått, sier lensmannsbetjent Christian Meyer ved Austevoll lensmannskontor til Bergens Tidende.

Klarte ikke å snakke

Da politiet kom frem, lå kvinnen i vannet uten å reagere på tilrop. Mannen som varslet ulykken hadde kastet ut en redningsbøye til henne, uten at hun reagerte.

— Vi satte lys på henne og fikk omsider kontakt. Kvinnen klarte til slutt å svømme til land selv, vi tok henne opp i en sjark. Da var hun så nedkjølt at hun ikke klarte å snakke, sier Meyer.

20-åringen ble umiddelbart fraktet til lege for kontroll. Hun skal ikke ha pådratt seg noen skader utover nedkjølingen, og det skal nå stå etter forholdene bra til med henne.

Årsaken til at kvinnen falt i vannet er foreløpig ukjent.

— Men vi utelukker ikke at hun har vært ute i et nødvendig ærend, satt seg på kanten av båten og bare tippet over, sier lensmannsbetjent Meyer.

Nær lurt av fyllerør

Politiets arbeid ble vanskeliggjort av seks fulle ungdommer, som lå i veibanen omtrent 20 meter fra stedet hvor kvinnen hadde falt i vannet.

— To av dem lå midt i veibanen og latet som det ble utført munn-mot-munn på den ene. Først trodde vi det var den forulykkede som lå der, så fikk vi inntrykk av at det hele var falsk alarm, sier Meyer.

Lensmannsbetjentene var nær ved å dra fra stedet, men ble oppmerksom på det virkelige ulykkesstedet først da en mann ropte på dem.

- Hårreisende oppførsel

Politiet vil ikke spekulere i om det var de øvrige nachspielgjestene som lå i veien, eller hvorvidt det hele var et bevisst forsøk på å lure politiet.

— På grunn av den forulykkede kvinnen, hadde vi ikke tid til å stoppe og ta en prat med ungdommene. Vi får bare håpe de ikke visste hva som egentlig foregikk. Hvis de gjorde det, er det en helt hårreisende oppførsel, sier Meyer.