• Det sprutet gnister, sier øyenvitne etter at flyet måtte avbryte avgangen.

SAS' SK 260 fra Bergen til Oslo kom seg aldri av gårde fra Bergen lufthavn Flesland som planlagt torsdag formiddag.

— Jeg stod på helikopterminalen og så flyet startet avgangen sydover. Da kom det et voldsomt smell og det eksploderte i motoren på siden inn mot terminalen, sier Ingmar Bergheim som ble vitne til den dramatiske hendelsen.

— Det sprutet gnister ut av motoren, og flyet avbrøt avgangen. Et halvt minutt senere var det omkranset av brannbiler, sier Bergheim.

LES OGSÅ: Bergen havner i stormens kjerne

Fulgt tilbake

SAS-flyet hadde 77 passasjerer og en besetning på fem. Etter å ha fått en debriefing av kapteinen, er passasjerene nå er booket om til et annet fly med avgang klokken 11.55

Lufthavnsjef Aslak Sverdrup bekrefter at de gjennomførte det han kaller en full utrykning med brann- og redningsmannskaper.

Flyet ble inn fulgt til gate 30, der det står nå.

— Jeg hørte et smell. Plutselig kom det tre brannbiler og en ledebil, sier et annen øyenvitne, Helge Rong.

— Det stemmer at et fly var på vei til å ta av, men så avbrøt takeoff og gikk tilbake til gaten, bekrefter pressekontakt Tormod Sandstø i SAS.

Han sier at årsaken var feil på en motor.

— Idet de var på rullebanen før take-off, oppdaget de feil på motoren. Folk kan ha opplevd at det var høy fart, men det var ingen fare, tvil eller usikkerhet hos kapteinen, sier Sandstø.

Som normalt ellers

Rullebanen ble ikke stengt tross hendelsen, opplyser lufthavnsjef Sverdrup. Trafikken ellers går som normalt.

Pågrunn av værforholdene, har imidlertid Avinor varslet at det kan oppstå forsinkelser i flytrafikken ved enkeltelufthavner. Følg med på Avinor.no.

Vet du noe? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post