Alarmen gikk klokken 11.15.

— Ingen er skadde, politiet kommer tilbake med mer info, meldte operasjonssentralen i Hordaland på Twitter.

Etter snaut to timer hadde politiet gjennomsøkt lokalet på Haakonsvern orlogsstasjon. Konklusjonen var at det dreide seg om en falsk alarm.

Væpnet politi

Marinebasen ble sperret helt av. Ni politibiler inntok basen under full utrykning, i tillegg til en ambulanse, opplyser et øyenvitne til bt.no.

Politiet var iført hjelmer og var tungt væpnet. Porten ble stengt med jerngitter, og militære vakter kontrollerte all trafikk inn og ut.

— Det kom inn en innbruddsalarm fra Haakonsvern, og da har vi et fast oppsett vi kjører som går ut på at vi rykker ut med det som er av tilgjengelig mannskap, bevæpnet med en- ogtohåndsvåpen, sier politistasjonssjef Tore Salvesen ved Bergen vest politistasjon.

Teknisk feil

Politiets prosedyre går ut på at de isolerer området, og overtar oppdraget fra Forsvaret.

— Vi entret objektet, gjennomsøkte det og fant ut at det var tomt. Vi fikk en tilbakemelding klokken 12.52 om at det var en teknisk feil, sier Salvesen.

Han har ikke oversikt over hvor mange politibiler som var involvert, men sier det som var av tilgjengelig mannskap rykket ut.

- Hvorfor ble det en så stor utrykning?

— Det var inne på et militært område og gjaldt et våpenlager.

- Knirkefritt

Klokken 13 var politiet i ferd med å avslutte på området.

- Har dere mange slike utrykninger til Haakonsvern?

— Det hører til sjeldenhetene. Men når de først kommer, er det greit for oss å trimme organisasjonen og se at det fungerer både innad i politiet, og ikke minst i samarbeid med Forsvaret. Denne gangen fungerte det knirkefritt, sier politistasjonssjefen.

Fotoforbudet på området ble håndhevet strengt.

— Det som skjer her nå er at politiet har overtatt. De sikrerhovedporten inn til Haakonsvern, alle biler blir kontrollert, sa Thomas Gjesdal, presse og informasjonsoffiser i Sjøforsvaret mens aksjonen pågikk.