Etter kort tid kunne politiet konstatere at det ikke hadde skjedd noe uhell. To unge menn hadde i det varme sommerværet tatt seg et bad i sjøen ved Fana Roklubb, rett over Gamlehaugen. Like ved siden av stedet der de badet lå den gamle snekken "Frøydis" noe skeivt i vannet.

Det har det gjort i lang tid. Men personen som meldte fra til politiet koplet den litt skeive båten med de to badende og trodde det hadde skjedd en ulykke.

Politiet og brannvesenet rykket ut med biler og båter. Dykkere var også på vei. De to ungdommene fikk seg en overraskelse i livet da de svømte inn til land og fant seg omringet av brannfolk, politifolk og ambulansepersonell.

Operasjonsleder Osvald Nordvik i Hordaland politidistrikt sier til Bergens Tidende at det er viktig at folk melder fra når de mener å se at ulykker har skjedd, selv om det skulle føre til utrykking uten at noe har skjedd.

— Det er bedre at vi av og til rykker ut uten at ulykker har skjedd enn at vi rykker ut en gang for lite, sier Nordvik.

KOPLING: At den gamle snekken "Frøydis" lå noe skjevt i Nordåsvannet ved Fana Roklubb ble koplet til at to ungdommer badet i nærheten, og dermed ble det full utrykning fra brann-vesen og politi.
FOTO: VEGAR VALDE