Onsdag sto toget fra Bergen til Oslo ved Myrdal stasjon i nærmere fem timer på grunn av en feil på kontaktledningen på Finse.

— Det snør tett her og vi har vel stått her i rundt fem timer. Det skal være en kjøreledning som er revet ned, sier togpassasjer Tor Egon Mikkelsen til bt.no rett før klokken 22.00.

Mister flyene

Mikkelsen er på vei til Ål i Hallingdal og forteller om fortvilte passasjerer som ikke rekker flyene sine i Oslo.

— Vi kommer oss ingen vei, for det er jo stengt på alle overganger. Men nå har NSB begynt å dele ut mat og drikke til passasjerene, sier han.

Pressevakten i NSB, Erik Lødding, bekrefter at toget står på Myrdal stasjon.

— Vi har funnet ut at den beste løsningen er å vente til banen åpner igjen. Det er lite hensiktsmessig å skaffe alternativ transport med kolonnekjøring over fjellet, sier Lødding.

Store forsinkelser

Passasjeren fikk beskjed om at kjøreledning skulle være reparert til klokken 22.00. Men først klokken 22.23 var toget igjen på vei til Oslo.

— Toget ble fire til fem timer forsinket , og det vil også være betydelige forsinkelser på godstog. Men nattoget vil gå som normalt, sier pressevakt i Jernbaneverket, Dag Svinsås.

Også toget fra Oslo til Bergen måtte vente rundt to timer på Geilo.

Dårlig stemning

Det var meningen at toget fra Bergen til Oslo skulle ankomme hovedstaden rundt klokken 02.45.

Men på grunn av nye forsinkelser, vil toget ikke være fremme før klokken 03.30.

— Vi sto i vel en time i en mørk tunnel rett før Fagernut, sier Mikkelsen til bt.no ved 23.30-tiden.

— Folk er rimelig fortvilet og stemningen ombord i toget begynner å bli dårlig. Vi får håpe NSB ordner opp i morgen, sier han.

Satt du fast på Bergensbanen i kveld? Skriv en melding i feltet under!