MARIT HOLM marit.holm@bt.no

— Vi er overlykkelige, jubler hans advokat, Per Magne Kristiansen.

- Vant på alle fronter Ifølge Kristiansen har Davanger seiret på alle fronter, i saken som han anla for å bli kvitt et skattekrav på nærmere to millioner kroner. Dommen innebærer at Davangers likninger for 1993, 1994 og 1995 blir opphevet. Bergen byrett har også tilkjent Davanger saksomkostninger på 154.000 kroner, sier Kristiansen til Bergens Tidendes nettutgave.

Skattekravet stammet fra konkursene i selskapene Sportshuset og Trøkkeriet AS, som sto for driften av Fotballklubben og nattklubben Christian. Den sivile saken som Davanger nå har vunnet, blir dermed siste runde i en av Bergens mest omtalte konkurssaker. Paal Davanger og kompanjong Frank Binner ble pågrepet av politiet under dramatiske omstendigheter da skjenkevirksomhetene endte med økonomisk ruin i 1995. De ble tiltalt for omfattende økonomisk utroskap, men flere av anklagene ble trukket tilbake underveis. I 1998 ble de dømt på ett eneste av de 31 punktene som tiltalen opprinnelig lød på.

I 1999 ble så å si alle frifinnende punkter i byrettsdommen opphevet av Gulating lagmannsrett, og resten av saken henlagt av prosessøkonomiske grunner.

FULL SEIER: Ifølge advokat Per Magne Kristiansen har Paal Davanger seiret på alle fronter, i saken som han anla for å bli kvitt et skattekrav på nærmere to millioner kroner.