TRINE EILERTSEN trine.eilertsen@bt.no

Når Air Botnia lander med passasjerer fra England på Flesland i kveld klokken 20.05, må passasjerene belage seg på stor oppmerksomhet fra munn— og klovsykejegerne.

Dobler antallet tollmannskaper Passasjerene på Fjord Line-båten som legger til kai klokken 21.15 må regne med enda nøyere saumfaring. Bilene skal desinfiseres, og fottøy skal vaskes. Tollmannskapene dobles både på Flesland og Skoltegrunnskaien. Her skal ikke noen slippe forbi med kjøtt eller melkeprodukter fra Storbritannia eller Nord-Irland.

Belgia følger på Varslene om at den fryktede sykdommen er oppdaget i Belgia, gjør at restriksjonene også vil gjelde reisende fra derfra. De reiser imidlertid ikke direkte til Bergen, men må innom København eller Oslo på veien.

Fylkesveterinær Vigleik Skeie opplyser at de følger situasjonen tett, og setter i verk nye tiltak så snart de får beskjed om ny spredning. Han regner med at alle har forståelse for nødvendigheten av tiltakene.

– Skulle vi får et utbrudd, er det mye verre. Det innebærer stengte veier, stengte skoler og møteforbud, sier fylkesveterinæren.

Les også: Ikke smitte i Danmark og Frankrike