I går ble statssekretær Lisbeth Rugtvedt (SV) ved kunnskapsdepartementet enige med Fillip Rygg og Bergen kommune om en intensjonsavtale for døveskolen på Hunstad.

Bergen kommune får ansvar for et samlet tegnspråklig miljø i Bergen. Filip Rygg (KrF) byråd for barnehage og skole, påpeker at man nå har sikret permanent finansiering og fått samlet fagmiljøet på en plass.

Trygghet og avklaring

— Dette er veldig gledelig for Bergen. Aller mest for barna som trenger et godt tilbud på nye Nattland skole. Gledelig at vi som leverandører av skoletjenester har sikret og trygget dette. Vi fryktet det verste når staten trakk seg ut, forteller Filip Rygg.

Representanter for skolen møtte mannsterke opp for å demonstrere sitt engasjement i forbindelse med dagens møte.

Tidligere i år kom kunnskapsminister Kristin Halvorsen med nyheten om at det er definitivt slutt for Hunstad skole i Bergen da hun la frem stortingsmeldingen om Læring og felleskap.

— Jeg vil berømme foreldrene som har engasjert seg i saken, sier Rygg i dag. Han roser statssekretærLisbeth Rugtvedt for å ha gitt trygghet og avklaring.

Nervøse

Representanter for skolen har vært bekymret over at kommunen ikke skulle klare å levere et like godt tilbud som staten har gjort.

— Vi føler at dette er en full seier, at vi har fått støtte og gehør på alle punkter. Dette er veldig, veldig bra. Stat og kommune har levert på alle punkter, forteller Kenneth Neteland styremedlem i Hordaland Foreldrelag for Hørselshemmede.

— Dette er storhet og raushet. Statssekretæren og kommunen fortjener litt skryt for jobben de har gjort, slår Neteland fast.