— Vi har en 1200 kvadratmeter stor kjeller der vannet nådde opp til taket. Vi har pumpet ut 500.000 liter, sier kjøpmann Arne Berg ved Rema 1000 på Nesttun. Butikken er blant dem som er hardest rammet etter flommen for en uke siden.

— Det kom opp en del kloakk sammen med flomvannet, så alle varene måtte kastes. Kjølemaskinene og annet utstyr er ødelagt, sier Berg.

Mangler strøm

I kjelleren sto det også en trafokiosk fra BKK som ble slått ut av vannet. Fremdeles får store deler av Nesttun strøm fra kraftige aggregater.

Den siste uken har det vært kaotiske forhold for handelsstanden og kundene deres. Mens butikkeierne gjør det de kan for å bøte på vannskadene, fortsetter det omfattende, planlagte veiarbeidet i handlegaten. Det vrimler av anleggsarbeidere på Nesttun for tiden.

— Det er umulig å si når vi kan åpne igjen, men vi må i alle fall holde stengt ut denne uken. Vi jobber 24 timer i døgnet, sier Berg. Hvor mye kostnadene beløper seg til, vil han ikke anslå.

Solsenter ødelagt

I nabobygget er Asbjørn Totland minst like oppgitt. To måneder før flommen åpnet han et splitter nytt solsenter og bingolokale vis à vis parkeringshuset. Nå må alt rives.

— Alle solsengene er slått ut. Mesteparten av inventaret er ødelagt. Det er vann i alle veggene, sier Totland. Han har investert over 1,5 millioner i forretningene. Nå må han begynne helt på nytt.

— Vannet sto 70 centimeter oppetter veggene her. Bygget var fullt av flatskjermer og elektronisk utstyr. Foreløpig vet vi ikke hvor mye som er ødelagt. Takstmannen har ikke oversikt ennå. Jeg regner med at det vil ta minst seks til åtte uker før vi kan åpne igjen, sier han.

Rekordregnet skapte problemer også for trygdekontoret på Nesttun. Arkivet deres i kjelleren ble oversvømmet.

— Vi måtte holde stengt til mandag denne uken på grunn av problemer med strømmen, sier trygdesjef Sissel Landro.

— Vi har ikke full oversikt over skadene på arkivet ennå, men det ser ut til at de begrenser seg til gammelt materiale som snart skulle makuleres uansett, sier hun.

Presseansvarlig Juliet Balgobin i BKK sier det trolig vil ta flere dager før strømforsyningen vil fungere som normalt på Nesttun.

— Det er rett og slett for vått fremdeles. Vi må nok basere oss på aggregatet en stund til.

Helge Sunde