Redningsaksjonen som ble satt i gang tidlig mandag morgen var alt annet enn billig, men politiet har ennå ikke tatt stilling til om det vil bli reist erstatningskrav mot de to mennene.

— Det er jo ikke ulovlig å forandre planer, men de kunne godt ha gitt noen beskjed om at de dro et helt annet sted og var i god behold, sier vaktsjef Osvald Nordvik ved Hordaland politidistrikt.

Båtturen startet fra Flesland kai søndag formiddag klokken 11 da den ene mannen la ut på fjorden i en lånt 20-fots båt. Halvtimen etter hentet han kameraten sin på Søreide, før turen etter planen skulle gått til Marsteinen fjordhotell.

I stedet dro mennene til Os uten å gi noen beskjed. Først godt ut på formiddagen mandagen tok de kontakt med familien og fortalte at de var i god behold.

— De har forklart at de gikk tom for bensin og tok inn på feriesenteret på Askvik, forteller avdelingssjef Guttorm Fretheim ved Fana politistasjon.

Mens mennene sov, trodde både familien og politiet det verste. Kystvaktfartøyet «Titran» og to redningsskøyter saumfarte Korsfjorden i morgentimene mandag på jakt etter de to. Redningsaksjonen ble avblåst i titiden.

— Har de sagt noe om hvorfor de ikke varslet noen om hvor de dro?

— Nei, politiet har ennå ikke fått avhørt dem, sier Fretheim, som ikke ønsker å kommentere et mulig erstatningskrav mot de to.