Med flere av spillerne i A-stallen til Fyllingen er laget en av favorittene til å vinne årets landsserie for 18-årslag. I helgen tok de imot Fjellhammer, St. Hallvard og Strindheim i Framohallen, og vertene vant alle kampene sine.

Gultrøyene fikk imidlertid en liten støkk mot St. Hallvard, et antatt klart svakere lag. Der ble det til slutt en knepen seier 35-34.

— Vi var ovenpå etter at vi vant med elleve mål i første kamp, og vi var heldige som vant, medgir Torbjørn.

Skal være best

Trener Anders Fältnäs syntes ikke noe om kampen mot St. Hallvard. Det fikk guttene høre i klartekst etterpå.

  • De tok ikke kampen på alvor, og jeg tok en skikkelig snakk med dem. Spillerne tok kritikken på rett måte og viste guts. Da blir det stygge sifre, sier han, og refererer til siste kamp mot Strindheim hvor Fyllingen vant hele 39-22.

Fältnäs understreker at landsserien er viktig, spesielt for dem som til vanlig er med i A-stallen.

  • Det er her de skal prestere og vise at de er gode håndballspillere - her skal de være best. Holdningen er utrolig viktig. De skal ikke tro de er bra bare fordi de er på Fyllingens A-lag, sier han.

Med en tropp som består av 40 prosent juniorer, vet Fältnäs hvor viktig den gruppen spillere er for klubben.

  • Fremfor alt betyr de mye for fremtiden, påpeker han.

God motivasjon

Torbjørn Aamelfot innrømmer at spillerne fikk kjeft etter den jevne kampen mot St. Hallvard.

  • Vi møtte et av de dårligere lagene, og gikk på en smell. Hvis vi spiller dårlig kan nesten hvem som helst slå oss, vet 17-åringen.

Bakspilleren er en av dem som til vanlig spiller med A-laget til Fyllingen, og han tror at det å ha et bra seniorlag er viktig for klubbens mange unge talenter.

  • Vi har en god treningsholdning i Fyllingen. Alle vil opp i A-stallen når de blir eldre. Å ha et sånt mål innen rekkevidde er god motivasjon, synes han.

Selv viste han seg godt frem i lagets siste kamp mot Strindheim. Totalt ble det 14 mål på ham, to av dem på straffe.

  • Når du spiller mot dem som er eldre, blir du ofte passiv fordi de er mye bedre i forsvar. Her kan du prøve deg mye mer, og det er godt å ha i baklommen når du blir eldre, konstaterer han.
SEKS POENG: Joachim Benevoli og Fyllingens 18-årslag tok seks poeng av seks mulige i helgens runde i landsserien i håndball.
Helge Sunde
OVERKJØRING: Erik Braathen og Fyllingen kjørte over Strindheim i helgens siste kamp og vant 39-22.
Helge Sunde