Påtroppende lufthavnsjef ved Bergen lufthavn Flesland, Aslak Sverdrup, sier dette om hendelsen søndag kveld. Frem til 1. oktober er han operativ sjef ved lufthavnen.

— Utrykningsleder sier vi har hatt en evakuering på grunn av en brannmelder som ble utløst. Alle er tilbake i terminalbygget nå, sier Sverdrup klokken 22.25 søndag.

— Brann og redning fra Avinor måtte inn og se på melderen før vi kunne slippe folk inn igjen. Evakueringen gikk helt etter boken og varte i cirka 20 minutter. Alt er nå tilbake til normal drift, sier Sverdrup.

- Beruset mann utløste

Ifølge Sverdrup ble brannmelderen utløst av en beruset mann.

— Han er nå tatt hånd om av politiet, sier Sverdrup til BT.

— Hva tenker du om at én mann lager så pass mye trøbbel? - Det er selvsagt uheldig. Heldigvis kom politiet og tok seg av ham.

110-sentralen i brannvesenet hadde i 22-tiden søndag ikke blitt informert eller varslet.

— Vi har ikke hørt om noe. Hvis det var noe reelt, ville vi nok fått vite det, sier vaktkommandør Geir Bøe.

Operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Frode Kolltveit, sier de fikk melding om den berusede mannen klokken 22.06 søndag.

— Det dreier seg om en overstadig beruset, utenlandsk borger. Han ble nektet å være med en flyavgang til Stavanger. Da ble han litt sint og utløste en brannvarsler, sier Kolltveit. Klokken 22.45 er en politipatrulje fra Fana på vei for å hente mannen.

— Flesland-politiet har kontroll på mannen til patruljen kommer. Mannen blir sittende i arresten vår til mandag, sier Kolltveit.

Kun dager siden sist

Senest onsdag kveld denne uken ble flyplassen i Bergen evakuert i over to timer etter at det ble ringt inn en bombetrussel.

En 44 år gammel kvinne ble ett døgn senere pågrepet og siktet for bombetrusselen - og senere varetektsfengslet i to uker.

Sverdrup sier slike episoder er uheldige for de mange reisende, men at de må prioritere sikkerheten først.

— Jeg synes vi og politiet håndterer slike hendelser profesjonelt og godt, men det er selvfølgelig uhedlig for de reisende. Sikekrheten er likevel prioritet 1, og og vi må ta alle episoder alvorlig.

- Kan vente seg bot

Den utenlandske mannen som ble tatt søndag kveld, vil trolig bli dimittert etter avhør mandag.

— Han kan vente seg en bot, sier operasjonsleder Kjersti Eidsnes i Hordaland politidistrikt til NTB.