Det var ved 21.40-tiden at politi og brannvesen fikk inn en melding via nødtelefon om at en båt med tre personer om bord hadde kantret i fjorden mellom Bergen og Askøy.

— Meldingen vi har fått er at tre personer er havnet i sjøen, og at to er savnet. Men vi vet ennå ikke om dette er korrekt, sa vaktoperatøren ved Bergen brannvesen til bt.no like etter.

Falsk melding

Et team med dykkere ble sendt til stedet, og et helikopter svevde over fjorden ved Florvåg. Etter en halvtimes leting hadde brannvesenet ennå ikke funnet noen kantret båt.

— Vi har mistanke om at det dreier seg om en falskmelding. Meldingen var diffus. Kvinnen som ringte, kom med svært uklare opplysninger, sa brannvesenets vaktoperatør klokken 22.10.

En drøy time senere bekreftet politiet mistanken: Det hele hadde vært en bløff.

Kvinnen hadde selv ringt og sagt at hun hadde reddet seg i land fra den kantrede båten, mens to andre var savnet.

— Kvinnen vil bli avhørt. Det er aktuelt å fremme et såkalt regresskrav - altså kreve at kvinnen betaler for leteaksjonen, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

I løpet av dagen vil kvinnen bli avhørt av politiet. Operasjonslederen Andersen beskriver henne som "full, men ikke stupfull" da falskmeldingen ble ringt inn.

To bomturer på rad

Tidligere på kvelden ble dykkere sendt ut til Salhusfjorden etter en annen melding om havari fra en kvinnelig innringer. Her ble søket avblåst etter rundt 40 minutter, ettersom letemannskapene ikke fant spor etter noen båtulykke.

— Det er ingen sammenheng mellom disse to hendelsene. Episoden i Salhusfjorden skyldes at tipser trodde hun observerte et havari. Hun gjorde bare det hun skulle, forsikrer Andersen.

Pål Engesæter (MMS)