Har du bilder eller tips fra Flesland? Send mms til 2211 eller epost!

SAS-flyet er det samme som også nødlandet på Flesland for en snau måned siden, bekrefter pressetalskvinne Siv Meisinseth i SAS overfor bt.no.

— De to nødlandingene skyldes to helt ulike feil, og at det trolig er tilfeldigheter at det skjer med samme fly, sier hun.

Les mer om den saken her!

— Jeg satt bak i flyet, og så røyk foran i kabinen, sier en 54-årig passasjer som bt.no pratet med på flyplassen i formiddag.

Det skal ha vært 42 personer om bord i flyet som en stund kretset over Flesland i påvente av at nødpersonell skulle ta oppstilling, får bt.no opplyst hos Avinor.

Røyk

— Vi fikk mayday-melding fra kapteinen ved 9.15-tiden om at det var røykutvikling i cockpiten. Det er selvsagt en veldig dramatisk melding, og vi slo full alarm, sier driftsjef Jan Per Fosse ved Avinor Flesland.

En halvtime senere var Flesland-alarmen avblåst.

— Flyet landet ved 9.30-tiden på normalt vis. Situasjonen nå er udramatisk, sier pressetalskvinne Siv Meisingset i SAS til bt.no.

— Det nble observert røykutvikling både i cockpiten og i kabinen. Vi tror det kan skyldes feil på air condition-anlegget , fortsetter Meisingseth.

- Aldri redd Hun opplyser at passasjerene ved 9.40-tiden ble eskortert ut av flyet, og at kapteinen da skulle ha en prat med dem.

Passasjerer sier at de har fått opplyst at røykutviklingen kan skyldes at defrostingsveske sivet inn i air condition-anlegget.

54-åringen bt.no har pratet med, skryter av hvordan situasjonen ble håndert om bord.

— Jeg var aldri redd. Vi fikk hele tiden god informasjon fra mannskapet om bord, sier mannen til bt.no.

Katastrofealarm Det ble slått full kriseberedskap på Flesland da meldingen om røykutvikling tikket inn. Bt.no er kjent med at det ble vurdert å evakuere sengeposter på Haukeland universitetssykehus da situasjonen var uavklart.

— Flyet skulle fra Bergen til Molde. Det snudde på grunn av røyk i kabinen, sier operasjonsleder Per Stiegler i Hordaland politidistrikt til bt.no klokken 09.30.

Klokken 09.34 landet altså flyet trygt.

EMIL HEINE LØNNINGEN