• Jeg er forberedt på bråk, sier Kjetil Sørensen, leder i torghandlerforeningen, etter at han lørdag kveld satte opp en av de utskjelte «garasjeliknende» bodene.

RUNE CHRISTOPHERSEN

Byrådsleder Monica Mæland er ikke blid på det hun mener er manglende respekt for byrådet vilje.

— Dette er ulovlig oppsatte boder som skal bort, sier hun.

- Ja, det er stygt

Dermed fortsetter den endeløse krangelen om estetikk og arbeidsforhold på Torget.

Kjetil Sørensen er enig i at skuret hans ikke akkurat er en fryd for øyet, men sier han har handlet i god tro.

— Vi fikk beskjed fra Torget i Bergen om at vi skulle få sette opp bodene. Deretter kom det kontramelding fra kommunen. Da hadde vi allerede brukt flere hundre tusen kroner på utstyr vi er avhengige av. Dette er et være eller ikke være for torghandlerne, sier Sørensen.

Mæland mener på sin side det er svært beklagelig at lederen for torghandlerforeningen blåser i byrådet.

— De kan selvsagt søke om å få sette opp disse bodene, men av estetiske hensyn vil vi ikke anbefale at det blir gitt tillatelse, sier hun.

— Jeg er selvfølgelig enig i at bodene er stygge, men som en kriseløsning mener jeg det er greit. De skal bare stå i sommersesongen. Når vi får en helhetlig løsning på Torget er det ikke bruk for dem lenger, sier Sørensen.

- Skjønner frustrasjonen

Han hevder andre torghandlere har tatt seg til rette og satt opp minst like smakløse installasjoner, uten at politikerne har brydd seg om det.

Daglig leder i Torget i Bergen, Lise Wergeland Strømmen, er oppgitt over at det nok en gang brygger til bråk.

— Det blir sagt at «garasjeliknende» boder ikke er akseptabelt, men det er ikke selvsagt hva som likner på garasjer. Byrådet må ikke snakke for høyt om estetikk etter at de satte opp tre store rubbhaller som er blitt forferdelig stygge, sier hun.

— Mener du det er ok at Sørensen gjør som han vil?

— Det ville vært en fordel hvis han hadde ventet litt, men jeg skjønner frustrasjonen.

Konfliktene på Torget fortsetter i dag på en annen arena også. Gulating lagmannsrett skal avgjøre om Torget i Bergen hadde rett til å kaste ut lusekofteselger Viggo Lynghaug.

Da Bergen tingrett behandlet saken høsten 2003, tapte Lynghaug på alle punkter. Retten mente TiB var i sin fulle rett til å nekte Lynghaug å selge lusekofter strikket i utlandet.