Like etter klokken 08.30 tirsdag morgen rykket politiet ut til Eidsvåg, etter melding om at et slagsmål mellom en bilist og en syklist skapte trafikale problemer.

Begge de involverte, to menn i 40-årene, nekter imidlertid for at det var snakk om noen slåsskamp.

— Jeg sloss absolutt ikke. Men jeg ble slått og dyttet. Dette har mildt sagt vært en oppskakende opplevelse, sier syklisten.

- Forsøkte å kjøre meg ned

Hans versjon av hendelsene er slik:

— Det var en stans i trafikken, og i den forbindelse kom jeg borti en bil idet jeg passerte den. Når man sykler, og det blir stans i trafikken, må man gjerne lene seg mot noe for å holde balansen, og det var slik jeg oppfattet denne situasjonen. Jeg oppfattet ikke at dette skulle ha medført noen skade, så jeg stoppet ikke. Men så kom bilen etter meg, og forsøkte gjentatte ganger å kjøre meg ned.

Til slutt gikk han til angrep på meg, rev meg inntil bilen sin, og prøvde å kaste meg over autovernet, med hjelp av en annen bilist. Jeg fikk også slag i ansiktet med flat hånd, sier syklisten.

Han har flere sår på leggene etter opptrinnet.

— De har i hvert fall ingenting med dette trafikkuhellet å gjøre. Jeg ble skrapet opp av pedaler og kjededrev da bilistene forsøkte å kaste meg av veien, sier syklisten.

SKADER: Syklisten har flere skraper på leggene etter hendelsen.
RONALD E. HOLE

Syklisten anmeldt

Politiet kom til stedet og snakket med de involverte partene. Patruljen på stedet bestemte seg for å skrive anmeldelse mot syklisten, for å ha forsøkt å forlate åstedet for et trafikkuhell.

— Hvorfor stoppet du ikke?

— Hadde hanoppført seg mer rimelig, kunne jeg stoppet. Men dette var i en nedoverbakke irushtrafikk, så det var ikke praktisk å stanse. Jeg oppfattet det heller ikke som nødvendig, sier syklisten.

Vurderer å anmelde bilfører

Han vurderer nå å anmelde bilisten for legemsfornærmelse.

— Det tar jeg med knusende ro, sier mannen som kjørte den involverte bilen.

Han har følgende beskrivelse av hendelsesforløpet:

— Jeg kom kjørende langs Eidsvågveien, på et av stedene der det er for smalt for to kjøretøyer å passere samtidig. Jeg stoppet for å slippe frem en møtende buss, og hadde to biler bak meg. Da kom denne syklisten bakfra. I stedet for å stanse og vente, presset han seg mellom meg og bussen. Idet han passerte, skrapte han opp siden på bilen min.

- Forsøkte å stoppe ham

Bilisten sier han kjørte etter, rullet ned vinduet og gjentatte ganger ba syklisten stanse.

— Han skrek at han ikke skulle stoppe, at han ikke hadde noe med dette. Jeg kjørte da etter og forsøkte å stanse ham ved å kjøre inntil ham med bilen. Da jeg til slutt klarte det, ringte jeg politiet. Jeg måtte holde ham fast gjennom vinduet på bilen min for å unngå at han stakk av igjen.

- Var ikke dette litt voldsom behandling?

— Jeg måtte jo på en eller annen måte få stanset karen. Han hadde laget skader sikkert for flere titusener på bilen min. Skulle jeg bare la ham forsvinne, kjøre videre til jobb og ta hele kostnaden selv?

- SKRAPT OPP: Bilføreren mener det oppsto flere skader på bilen hans i møtet med syklisten.
PRIVAT

Bilisten avviser at han slo syklisten. — Nei, absolutt ikke. Jeg sto og holdt i sykkelen hans, og han forsøkte å rive den til seg for å stikke av igjen. Jeg tok ham i armen og sa han måtte bli til politiet kom. Han slo armen min vekk, og da føk den opp og traff ham i ansiktet. Dette er det flere vitner som kan bekrefte.

- Ikke gjort noe galt

Bilføreren sier han Bilføreren sier han tirsdag formiddag var på verksted med bilen for å få vurdert skadene.

— Hele siden på bilen må lakkeres på nytt. De fant flere bunker og striper etter sykkelen.

Helst skulle han vært hele saken foruten, både politisak og medieomtale, sier han.

— Hadde han stanset da jeg ropte til ham første gang, kunne vi snakket om det og blitt enige der og da. Det er den ansvarlige måten å gjøre det på. Når han ikke gjorde det, ble jeg selvfølgelig irritert. Men jeg stresser ikke med dette, for jeg vet at jeg ikke har gjort noe galt. Hvorfor skulle jeg ringt til politiet hvis dette var min skyld, sier han.