I oktober gjennomførte politiet en stor aksjon mot en aktør i rengjøringsbransjen. 12-13 personer ble arrestert. Noen mens de vasket, andre på sin bopel. To personer er siktet for grov menneskehandel, og kan nå vente seg ytterligere to uker i full isolasjon.

Den antatte bakmannen, en mann i 50-årene fra Sri Lanka skal ha tjent milllioner på lave lønninger og utnyttelse av arbeidskraft. Han har blant annet utnyttet sin bror. Et av oftene skal ha fått én krone i timen i lønn.

Ønsket å bli løslatt

Begge de siktede nekter straffeskyld. De har begge vært i full isolasjon de siste to ukene og har hatt besøks-og brevforbud. Nå blir isolasjonen forlenget, til tross for begjæring om løslatelse.

Retten mener det foreligger bevisforspillelsesfare og at de siktede i saken kan komme til å kommunisere med hverandre og andre personer som er involvert i saken dersom de ikke er i isolasjon.

Ble overvåket

Mannen i 50-årene og hans samarbeidspartner skal ha blitt avlyttet i lengre tid av politiet for pågripelsen. Mellom de to mennene var det registrert rundt 300 samtaler over en periode på tre måneder.

Alle vitnene har til felles at de har oppholdt seg ulovlig i Norge og er uten arbeidstillatelse, forhold de også er siktet for

I Bergen skal de ha blitt sendt rundt til flere kjente serveringssteder, butikker eller oppussingsobjekter for å vaske eller rydde.