— I must be stroooong ...

Steffan Fotland i 7B og Andreas Sævig i 7A har kapret scenen, eller benken, i karaokerommet på Hellen skole. Sugarboys, som doen kaller seg, gir alt i en følelsesladet fremføring av Eric Claptons «Tears in heaven».

— Vi gjør det for publikum, sier Andreas, og legger til:

— Og for en bedre verden og for Redd Barna.

Inne i andre klasserom finner vi tårn av muffins, boller og kaker, popcorn og saft til en hel hær, ansiktsmaling, tilbud om krepping av hår, svampkast, fiskedam og bowling, for å nevne noe.

Hellen skole sto på hodet i går formiddag. TV-aksjonens utfordring om å være med på å arrangere «Tidenes største basar» ble tatt på strak arm av lærere og elever.

— Pengene går til Redd Barna og TV-aksjonen, men noe går til vårt eget Redd Barna-prosjekt i Tanzania, forteller undervisningsinspektør og initiativtaker Bente Krokeide.

Mange skoler i aktivitet

Det er ikke bare Hellen skole som har samlet inn penger til Redd Barna. Også Møhlenpris skole, Løvås skole og Sælen skole gjør i disse dager en innsats for TV-aksjonen.

— Det er sikkert enda flere som samler inn penger, men disse har ikke meldt fra til meg, forteller Åshild Nylund, leder i basarkomiteen som er opprettet i forbindelse med årets TV-aksjon.

Totalt kjenner Nylund til 46 skoleklasser eller rundt 1100 elever som arrangerer basar eller liknende aktiviteter til inntekt for TV-aksjonen.

350 av disse elevene holder til på Hellen. Øverst i trappen sitter Bettina Knudsen fra 6A. Hun steker grønne vafler.

— Vi har fått inn omtrent femti kroner, forteller hun.

Nådde målet

Femti kroner på pil og bue, noen kroner på hårtvinning og en slump fra blikkbokskastingen blir fort en pen sum penger.

— Vi hørte om noe som hadde samlet inn fire hundre kroner, forteller en av klassekameratene til Bettina.

— Sammen får vi inn ni tusen kroner, tror vaffelstekeren selv.

Når opptellingen er unnagjort viser det seg at Bettina fikk mer enn rett.

— Vi er kjempefornøyde, er Bente Krokeides kommentar.

Vær så god, 17.000 til Redd Barna og TV-aksjonen fra Hellen skole.

INTET ØYE ER TØRT: Lærere, elever, foreldre og søsken får nyte stemningsfull sang av sjuendeklassingene Andreas Sævig (t.v) og Steffan Fotland. TV-aksjonen nyter godt av pengene.<p/>FOTO: RAGNHILD DAAE NORDHAUG