Søndag formiddag tok det fyr i en liten fordelerboks i Pavels vei på Minde. Brannvesenet slukket brannen med brannslukningsapparat, og BKK rykket ut for å stenge av strømmen.

20 husstander rammet

Ifølge montørformann Per Christian Johnsen i BKK har rundt 20 husstander mistet strømmen.

— Vi vet ikke når de får den tilbake. Jeg vil anslå 4-5 timer, men det kan bli lenger, sier han.

Johnsen regner med at det er overbelastning som er årsaken til brannen.

— Det kan være tilfeldig, men folk bruker mye strøm nå. Da sliter det på nettet, sier han.

Ingen søndagsmiddag?

Christian Jensen er blant de som er uten strøm på Minde. Han tror det skal gå greit så lenge strømbruddet ikke blir langvarig.

— Vi får vente og se om det blir middag i dag. Det blir kanskje en lang søndagstur i solen, sier han.

Brannen på Minde oppsto bare seks timer etter at BKK meldte at alle abonnenter hadde strøm i stikkontaktene, etter at flere steder var uten strøm lørdag kveld og natt til søndag.

Nærmere 50 montører var i sving natt til søndag, opplyser BKK på sine nettsider. Klokken 05.30 søndag morgen ble de siste kundene koblet til igjen.

Det er overbelastning som er hovedårsaken til at det er problemer med strømforsyningen enkelte steder. Det rekordhøye strømforbruket fører til at sikringene går i transformatorstasjonene.

EKSPLOSJONSFARE: Flere leiligheter måtte evakueres da denne trafokiosken på Nygårdshøyden tok fyr natt til fredag. Brannen førte til at flere hundre boliger var uten strøm fredag og lørdag. Foto: Mats Lie