– Jeg hadde nok greid å få ungdommen ut i tide, men er like fullt glad jeg var alene i bussen da jeg merket at ikke alt var som det skulle, forteller bussjåfør Reinert Agdestein til bt.no. Minutter tidligere hadde han vært på Fjellgardane med elever som var ferdige for dagen, tilbake på E39 merket Agdestein stygg lukt fra bakdelen av bussen han kjørte.

– Jeg røsket med meg brannslokkingsapparatet som er i bussen, åpnet luken bak og så at motorrommet sto i full fyr. En smule dramatisk, beskriver Agdestein — og startet slokkingen. Bare sekunder seinere var brannvesenet på plass og overtok arbeidet, mens yrkessjåføren fra tilskuerplass kunne registrere et totalt utbrent motorrom, inne i bussen bar inventaret preg av vann- og røykskader.

– Hva årsaken til brannen er, vil jeg ikke spekulere i. Det får ekspertene ta seg av, avslutter den snarrådige bussjåføren.

Trafikken på E39 ved Studalen på Stord ble stoppet i begge ender de minuttene det tok å slukke bussbrannen og få spylt asfalten fri for diesel.

TROND SANDVIK