Operasjonsleder Paal Thorbjørnsen i Hordaland politidistrikt forteller at et gammel møbelutsalg i Våge på Tysnes i natt stod i full fyr.

Turister berget

— Vi fikk melding om brannen klokken 05.09. Det er et lokale som før ble brukt til møbelutsalg, som brenner, sier Thorbjørnsen.

Den gamle fabrikken er nå gjort om til leiligheter og i huset var det fire stykker da det begynte å brenne. Tre av dem var i den øverste etasjen i bygget, men alle kom seg ut i tide.

Tre tyske turister befant seg også i nabohuset da det begynte å brenne.

— De kom seg alle ut og er nå tatt hånd om av helsepersonell, sier Thorbjørnsen.

Ingen av dem skal ha fått skader etter brannen, mens huset er helt utbrent etter brannen, og en båt som stod ved huset skal også ha fått skader i brannen.

Selve brannen skal være slukket og det drives nå etterslukking på stedet.

Våknet av brannen

Kjetil Vedsøy er nærmeste nabo og våknet av brannen i natt.

— Jeg våknet av knitrelyden fra brannen, det var ganske høyt da det sto på. Da jeg så over vågen var huset allerede overtent, sier han til bt.no.

I 08-tiden lørdag morgen er politi og brannvesen fremdeles på stedet.

— Det ligger en hvit røyksky over hele bygden her nå, sier han.

Ifølge Vedøy skal tre tyske turister ha oppholdt seg i nabohuset, som blir brukt til utleie. Brannvesenet bekrefter at turistene ble reddet ut fra nabohuset da den gamle fabrikken sto i full fyr.

FULL FYR: Huset sto ikke til å redde da brannvesen rykket ut.
Kjetil Vedøy
REDDET: Røyken stod høyt på himmelen i morgentimene i dag. Tre tyske turister ble reddet ut fra det brennende huset.
Kjetil Vedøy
SLUKKES: I morgentimene i dag drives det fremdeles slukningsarbeid på huset. Flammene har imidlertid tatt hele bygningen.
Kjetil Vedøy