Alle nødetater rykket ut etter brannmeldingen i 23-tiden søndag. På stedet så BT fem brannbiler i tillegg til politi og ambulanse. Totalt 18 brannmannskaper rykket ut.

Leiligheten som brannen startet i, ligger i et bygg med totalt 7 boenheter og 13 registrerte beboere.

— Det var en nabo som ringte oss om røyk fra naboleiligheten, sa Arne Rykstad, vaktkommandør ved 110-sentralen i Hordaland, kort tid etter at alarmen var gått.

Naboen som varslet var Heidi Hauen, en tobarnsmor som bor med mannen sin i bygget. Barna er åtte måneder og tre år gamle.

Vi fikk varslet brannvesenet og naboer om brannen, og alle kom seg ut

Heidi Hauen, nabo

— Vi skulle legge oss da vi kjente lukten av brent plast. Inne på badet merket vi plastluktende røyk fra ventilasjonsanlegget, sier Hauen.

— Vi fikk varslet brannvesenet og naboer om brannen, og alle kom seg ut. Vi banket også på leiligeheten der det brant. Det kom røyk ut døren, men det var ingen der, forteller Hauen.

Brannvesenet var fremme noen minutter etter at brannen ble meldt.

Mai Wah Ba (25) bor i første etasje, under leiligheten det brant i. Han forteller at noen banket på døren søndag kveld.

— Jeg hadde lagt meg og så på film. Plutselig måtte vi komme oss ut, forteller 25-åringen.

Han evakuerte bygget sammen med bror, mor og de øvrige beboerne.

- Lukter brent

Etter kort tid meldte brannvesenet om full fyr i en leilighet i andre etasje i Fridalsveien. Beboere ble evakuert og røykdykkere startet slokking.

SAMLET: Beboere samlet seg utenfor bygget der brannen startet i 23-tiden søndag.
Guro Valland

— Det lukter brent, vi ser ingen flammer, men det kommer en del røyk fra en leilighet i andre etasje i Fridalsveien, sa Morten Kronen, operasjonsleder i politiet.- Vi evakuerer noen av beboerne ned til Studentsamskipnadens hus.

Gjennomsøkte leilighet

- Er det meldt om noen skader?