• Vi så flammer og kastet oss ut av bilen, sier Jaroslaw (32).

Polske Jaroslaw (32) var på vei fra Bergen til Sotra da bilen han satt i plutselig stoppet ved Handelsbanken på Vestkanten i 15.30-tiden i går.

– Vi forsøkte å starte motoren tre ganger da vi plutselig så at det var begynt å brenne i bilen. Det skjedde veldig fort, og vi tenkte bare på å komme oss ut, forteller Jaroslaw som ikke vil ha etternavnet sitt i avisen.

De tre mennene som var i bilen løp inn i banken som ligger like ved, og fikk låne et brannslokkingsapparat.

– Vi forsøkte å slokke brannen, men det hjalp ikke. Vi fikk beskjed av noen på stedet om å flytte oss bort fra den brennende bilen, sier 32-åringen.

Alle kom fra brannen uten fysiske skader.

– Uforståelig

Den røde personbilen de kjørte er polskregistrert og går på naturgass.

– Bilen var i god stand. Den ble undersøkt før vi kjørte fra Polen til Norge for tre uker siden. Jeg har ingen anelse om hvorfor den begynte å brenne, sier Jaroslaw.

Etter kort tid kom brannvesenet, og fikk slokket brannen i løpet av få minutter. Ifølge vaktsentralen til Bergen brannvesen var brannen meldt slokket klokken 15.41.

Uproblematisk å slokke

Da politi og brannvesen kom til stedet hadde folk trukket unna den brennende bilen, og veien var tom for biler.

– Det er fare for eksplosjon hvis trykket i en tank øker, enten det er snakk om gass, bensin eller andre væsker. Men biler som går på naturgass er utstyrt med sikkerhetsventiler som slipper ut trykket. Derfor er det uproblematisk å slukke slike branner, opplyser Jan Ove Brakstad, informasjonskonsulent ved Bergen brannvesen.

Trafikken ble dirigert om bussterminalen i Loddefjord mens slokkingsarbeidet pågikk. Den utbrente bilen ble siden tauet bort.

privat
privat