Politiet i Zeebrügge mottok i går morges en obduksjonsrapport som slår fast at 30-åringen fra Bergen døde av skader i hode— og brystregionen. Skader som er forenlige med et fall.

— Skadene tyder på at avdøde har falt ned fra broen. Han har falt 22 meter, muligens har han slått borti noe på vei ned. Skadene i brystet var dødelige, sier pressetalsmann for påtalemyndigheten i Zeebrügge, Jaan van Belle.

- Kan ha sklidd

— Føler politiet seg sikre på at Alvestad ikke har vært utsatt for noe kriminelt?

— Ja, det var en ulykke, sier van Belle.

Samtidig uttaler en politimann til Agderposten at de fortsatt skal etterforske saken, og at teorien om en kriminell handling ikke er lagt bort. Blant annet venter man på svar på de siste prøvene. NRK Sørlandet siterer også politiet på at lommeboken til Alvestad ikke er funnet.

Dødsfallet i Belgia er blitt betegnet som et mysterium. Verken politiet eller de pårørende forsto hvordan Alvestad hadde falt ned i den dype brosjakten. Familiemedlemmer har stått frem i mediene og uttalt at de nekter å godta at dødsfallet skyldes en ulykke.

30-åringen ble sist sett på en kafé like i nærheten av marinebasen den 16. november. Han skal ikke ha vært synlig beruset da han forlot utestedet.

— Vi vet ikke hvorfor han befant seg på broen. Det kan tenkes at han har gått seg vill, broen ligger bare noen hundre meter fra basen, sier van Belle.

Avviser ran

Politiet tror Alvestad kan ha falt ned da han skulle studere brokonstruksjonen.

— Det er en meget spesiell bro. Vi ser ikke bort fra at avdøde, som var utdannet ingeniør, kan ha sklidd da han kikket på mekanismene under broen.

Det har i norske medier blitt skrevet at vitner har fortalt at de skal ha sett nordmannen med mange penger tidligere på kvelden. Belgisk politi avviser at Alvestad har vært utsatt for et ran.

— Vi har ikke kjennskap til at han er blitt frastjålet noe som helst, sier Van Belle.

I Forsvaret er man opptatt av å ta hånd om avdødes familie. De ønsker ikke å delta i noen spekulasjon om hva som har skjedd.

— Nå forholder vi oss til det politiet har uttalt. Det viktigste for nå, er at Alvestad er funnet, og at vi får han hjem. Det er viktig at familie og venner får en grav å gå til, sier informasjonssjef Gunnar Vetlejord ved Haakonsvern til BT.

— Men er det ikke uheldig at det kommer sprikende informasjon fra politiet?

— Jeg ønsker som sagt ikke å spekulere i noe som helst. Viktigste for oss nå er å ta hånd om familien, og støtte dem på best mulig måte, sier Vetlejord.

ULYKKE: Odd Audun Alvestad ble utsatt for en ulykke, konkluderer belgisk politi.
PRIVAT