Mannen i 20-årene heter ikke Johnny Cash og tjener til livets opphold som fisker. Natt til søndag 21. oktober i fjor havnet han i garnet etter at han hadde vært ute og drukket på et utested i en av Bergens omegnskommuner.

FORSVARER: Rolf Knudsen er forsvarer for mannen som er dømt i Nordhordland tingrett.
Lisa Turøy Christiansen

Skallet mot politiet

Etter oppførselen den aktuelle natten er han funnet skyldig i flere brudd på Straffeloven.

Han gjorde blant annet motstand da to politibetjenter skulle pågripe ham. De førte ham mot politibilen, da mannen tok sats og forsøkte å skalle mot den ene av politibetjentene. Han unngikk å bli truffet.

— Husker lite

Umiddelbart før dette hadde han forsøkt å slå etter en dørvakt med en bossdunk på et utested i nærheten. Politiet var like ved og grep inn. Mannen ble satt inn i politibilen og spurt om navn og fødselsnummer. Ifølge dommen oppga han et fødselsnummer som ikke stemte, samt at han sa at han het Johnny Cash.

— Han husker lite av det som skjedde og erkjente straffeskyld i retten. Dommen blir ikke anket fra hans side, sier Rolf Knudsen, mannens forsvarer.

Angrep ukjent kvinne

To måneder etter hendelsene var han igjen på farten, også da på et utested. Denne gangen var det en kvinnelig gjest på et utested som fikk unngjelde. Hun hadde aldri sett ham før. Han skubbet eller slo henne, slik at hun gikk i bakken.

«Hun falt så hardt i gulvet at hun mistet flasken hun hadde i hånden og fikk en kraftig strekk i hånden», heter det i dommen fra Nordhordland tingrett.

Kvinnen sliter

Vaktene ble tilkalt og mannen kastet ut. Ifølge dommen fremsto voldsutøvelsen helt uprovosert.

Kvinnen sliter fortsatt med plager etter overfallet.

Mannen er dømt til fengsel i 18 dager og må betale saksomkostninger på 4000 kroner.