Tidlig søndags morgen lå alt til rette for en super dag på Eikås Motorsenter, solen skinte og det var fin temperatur til tross for skumle værmeldinger. Rett før kl. 12.00 åpnet himmelen seg og regnet kom, som meldt dagene før, men det la bare en stopper for fåtallet. Allerede 11.00 kom de første bilene, og ble klargjort for teknisk sjekk kl. 11.30. Mange ble sendt ut igjen grunnet dårlig bremsevæske, de ivrigste kom igjen en liten stund etterpå med ny bremsevæske og var igjen klar for en fartsfylt dag. Flere og flere publikummere kom utover dagen, og grusplassen på utsiden ble fort full av biler.

Til tross for våt veibane manglet det ikke på satsing blant deltagerne heller, det gikk fort og det gikk bredt, noen snurret mens andre kjørte ut. Mange kjørte nok hardt og ga litt ekstra for å prøve å vinne ”Publikumsprisen” for beste bil/show, eller ”BGK’s favoritt”.

Viktor-Andre Bjørkmann, leder i Bergen Gatebilklubb sier seg godt fornøyd med arrangementet, til tross for været.

– Dagen gikk veldig bra, jeg var nervøs i starten da regnet kom. Men det viste seg heldigvis å bare være små byger og ga seg etter hvert. Folk så ut til å storkose seg, og det var det viktigste for oss.

Pauseshow

Bergen Drift Team var også booket inn for å kjøre showkjøring i pausene.

– Første heatet ble ikke det beste, det var alt for glatt å sleipt utpå banen, merket det spesielt godt i svingene. Noen steder var det passe glatt, andre steder var det helt sinnssykt sleipt og bilen snurret for den minste ting!” forklarer Cato Finsås, som kjører en drifting rigget Nissan 200 SX. Andre runde så ut til å gå mye bedre, her var det friskere kjøring og mer kontroll.

– Det andre heatet var det kanonkult å kjøre. Kjente litt mer til hvor de glatte punktene var og hvor vi kunne satse mer. Til tross for litt motorproblemer gikk det strålende bra, og vi ser oss veldig fornøyd.

At gutta i Bergen Drift Team vet hva de holder på med er ingen tvil om. Folk var storfornøyd med kjøringen og både store og små fulgte ivrig med. Noe svinn ble det selvfølgelig, Ronni Hanseth var uheldig i det første heatet grunnet det våte føret og havnet i sandfellen med sin drifting riggede Nissan 200 SX. Dette førte til en sprukket slange og sand i intercooleren. Det ble selvsagt kjapt fikset, og bilen var klar igjen for mer showing.

— Ja, litt må man regne med, hadde vært litt lettere med en sponsor da!” sier Ronni med et smil i det han viser meg slangen som er røket.

Premier

Premier for ”BGK’s favoritt”, ”Publikums favoritten”, ”Griseprisen,” samt ”Stemmeprisen” som ble trukket på stemmesedler, ble delt ut på slutten. Her stilte sponsorer med flotte premier for dem som hadde vunnet.

Bergen Gatebilklubbs Favoritt , som besto av et gavekort på bodykit fra Norvatio Bergen pålydende 8000,- gikk til Lars Olav Lokøy, Mercedes 300 CE

Publikums Favoritten , som besto av en DLS Sub til en verdi av 6000,- levert av Radioservice, gikk til Bjørn Mjåtveit, Volvo 240.

Stemmeprisen , som besto av diverse bilpleie produkter fra Meguiar’s som hadde en verdi av 1200kr, ble levert av Vest Bilutstyr. Denne gikk til Thomas Engeland.

Griseprisen gikk til Jasmin Tepstad, Toyota Supra MkIII.

Treffansvarlig for Bergen Gatebilklubb, Daniel Schneider vil også benytte anledningen til å takke alle blant publikum og ikke minst de frivillige som stilte opp for å få dette mulig.

— Ja, dette er helt umulig å få til uten noen som kan hjelpe oss på selve dagen, så en stor takk til dere. For ikke å glemme våre sponsorer som gjør det mulig å gi vekk premier på dager som dette, takk til Norvatio, Radioservice og Vest Bilutstyr. Nå håper vi bare at like mange kommer neste banekjøring, som er 28. september.

IVRIGE: Til tross for våt veibane manglet det ikke på satsing blant deltagerne.
Viktor-Andre Bjørkmann
Viktor-Andre Bjørkmann
Viktor-Andre Bjørkmann
Viktor-Andre Bjørkmann
Viktor-Andre Bjørkmann
Viktor-Andre Bjørkmann