Mannen klarte kunststykket å herpe begge trailerne, forteller operasjonsleder Einar Vereide ved Sogn og Fjordane politidistrikt.

Spetakkelet startet i 2-tiden i natt, da mannen ble bortvist fra et bryllupslag i Borgund der han hadde vært gjest. Full og krakilsk stilte han seg midt på E 16 og stanset to polske trailere på vei gjennom dalen.

— Etter å ha stanset dem, gjorde han flere forsøk på å ta seg inn i styrehuset på den ene traileren. Da det ikke gikk, begynte han å utøve hærverk. Han rev løs dørhåndtak og knuste frontruten på det ene vogntoget med en svær jernstang. Deretter åpnet han panseret på begge trailerne og røsket ut ledninger, forteller operasjonsleder Vereide.

Enden på visen ble at politiet ankom og fikk lagt den noe utagerende bryllupsgjesten i jern, sikkert til de to vettskremte trailersjåførenes store lettelse.

— Trailerne er ikke i kjørbar stand etter det uventede angrepet i Borgund, så polakkene måtte pent overnatte i Lærdal, der de håper å få reparert kjøretøyene i dag, forteller Vereide.