Hun var på Klosterhaugen sammen med andre dagmammaer og barn da hun fant en livløs mann på gresset nær lekeplassen.

— Vi spurte om han hadde det bra og om han trengte hjelp. Da ble han veldig hissig, før han åpnet opp buksen, sier Solveig Ystebø, som jobber som dagmamma og holder til på Klosteret.

Da den ene kvinnen ga mannen streng beskjed om å ”pakke den ned igjen” prøvde den fulle mannen å gripe og slå etter henne.

— Han var aggressiv, vi prøvde på beste måte skjerme ungene før vi ringte politiet, sier Solveig Ystebø, som synes situasjonen var veldig ekkel.

Full

Det var like etter klokken 12.00 torsdag at politiet fikk tips om blottingen på Klosterhaugen.

— Det var en dagmammaene som ringte oss etter at episoden skjedde. Det er usikkert om han mente å blotte seg eller om han skulle til å urinere, sier operasjonsleder Per Stiegler ved Hordaland politidistrikt.

Ystebø sier til bt.no at hun oppfattet at mannen blottet seg.

— Mannen er nå satt i fengslig forvaring. Han var så full at han måtte sjekkes på legevakten før han kunne settes i kjelleren, sier Stiegler.

Sjekker opp 46-åring

Politiet sjekker nå opp mannen i sine registre for å se om han er straffet for sedelighetssaker.

— Jeg har satt en etterforsker på saken. Vi sjekker om dette bare er overstadig beruselse eller en mer alvorlig sak, sier politiførstebetjent Jens Ekmann ved Hordaland politidistrikt.

Dagmammaene, som er på lekeplassen ofte, har ikke opplevd noe lignende før. De hadde med seg ni barn i alderen 1-3 år.

— Han var veldig aggressiv, heldigvis kom han ikke etter barna, da skulle jeg ha lagt ham i bakken, sier Ystebø.

DYVEKE NILSSEN
LIVLØS: Her på Klosterhaugen lå en mann tilsynelatende livløs. -Vi ville bare hjelpe, sier Solveig Ystebø, som fikk et sjokk da mannen tok av buksen ved lekeplassen som var full av barn.
Dyveke Nilssen