Et vitne hørte det han mistenkte var en båt som kjørte på land med et kraftig brak. Det var tett tåke i området, og han kunne ikke se båten. Vitnet slo alarm, og dermed ble en større redningsaksjon satt i verk.

Redningsmannskapene fant havaristen like før klokken 23, etter det bt.no får opplyst. En person som var om bord i båten, er i god behold. Han var alene i båten, etter det bt.no får opplyst at politiet på stedet.

Full fisker

Det var åpenbart både for politiet og vår reporter at den godt voksne mannen hadde drukket. Han innrømmet å ha krasjet båten. bt.no spurte hva slags ærend han hadde vært ute i.

— Det er så mye lyr å få nå, sa båtføreren, som tydeligvis er en ivrig hobbyfisker.

Hovedredningssentralen ble varslet om hendelsen klokken 22.25 og satte i gang søk. Politiet ble sendt til stedet, og det ble dessuten brannvesenets dykkere.

— Vi har også sendt en lokal båt og redningsskøyten Kristian Gerhard Jebsen, sa redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen på Sola.

Søkte i Seimsfjorden

Søket pågikk i Seimsfjorden og Lurefjorden ved Seim i Lindås kommune, rett utenfor Vallevika. Det er nå avblåst, ettersom politiet fester lit til båtførerens forklaring om at han var alene i båten.

Skadene på båten er moderate, etter det bt.nos reporter kunne observere. Havaristen er en åpen båt på rundt 15 fot.

Søket i fjorden ble offisielt avblåst klokken 23.30.

ALARM: Redningsmannskapene inntok Vallevika i Lindås.
ERLEND SPURKELAND