Strømbruddet førte til at Statoil måtte kjøre ned anlegget i full fart. Svart røyk og flammer sto opp fra fakkelen, og brannmannskaper måtte slukke et par mindre branner som oppstod.

Informasjonsleder Kåre Ness understreker at situasjonen hele tiden var under kontroll.

— Vi fikk en uoversiktlig situasjon og valgte å la fabrikkalarmen gå. Dermed ble hele beredskapsgruppen kalt inn, og vi varslet det lokale brannvesenet. I en slik situasjon blir anlegget kjørt ned på kort tid, og fakkelen på anlegget fungerer som nødventil. Det er et utrivelig syn, men betyr bare at ting fungerer som det skal i en nødsituasjon, sier Ness.

I kveld holder Statoil på å starte anlegget opp igjen. Det vil ta minst et døgn før raffineriet går for fullt igjen. Ness anslar det økonomiske tapet til å være rundt 10 millioner kroner. Normalt blir 1000 tonn råolje raffinert i timen.

— Vi har to strømlinjer inn til anlegget. Jeg kan ikke huske at vi har hatt en slik total blackout før, sier Ness.

Ifølge TV 2 måtte også gassanleggene på Kårstø og Kollsnes stenges. Det kan ta opptil et døgn før produksjonen vil gå som normalt igjen. Hydros aluminiumsanlegg på Karmøy, Stureterminalen og Troll-plattformen ble også rammet.