En mann og en kvinne er pågrepet, foreløpig siktet for legemsbeskadigelse av en mann i 30-årene.

Personell fra bombegruppen i Oslo poliitidistrikt landet fredag morgen på en skole i Leirvik. Bombegruppen ble fraktet til Stord av Forsvarets helikopter.

— Vi fant en hjemmelaget bombe på stedet, sa operasjonsleder ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, Oddvar Olsen, natt til i dag.

SJEKKER: Oslopolitiets bombegruppe sjekker det de antok kunne være en bombe. I virkeligheten viste det seg å være en narrebombe.
MAGNE LANGÅKER
KNIVSTUKKET: Litt etter klokken 22 torsdag kveld kom en blodig mann med knivskader inn på drosjehytten her i Leirvik sentrum på Stord.
LENA VERMEDAL
NARREBOMBE: Denne beholderen så tilsynelatende ut som en hjemmelaget bombe, men viste seg å være en narrebombe ment for å skremme.
LENA VERMEDAL

Ved 07-tiden meldes det at bomben er en såkalt «hoax», en narrebombe ment for å skremme.

Etterlyser vitner

Den er uskadeliggjort, men bombeeksperter tråler fremdeles området på jakt etter spor.

— Vi har nå fjernet sperringene rundt boligen der bomben ble funnet. Skoletrafikken i nærområdet har vært omdirigert, men vi åpner nå opp for normal trafikk, sier innsatsleder Nils Blikra i politiet.

To pågrepne vil bli avhørt i løpet av formiddagen.

— Vi vil ta stilling til varetektsfengsling i løpet av dagen, sier politiadvokat Gro Isadora Isaksen ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Politiet etterlyser vitner som var i området Knutsåsen i Leirvik sentrum, klokken 22 torsdag.

Blodig inn på drosjestasjon

Det startet torsdag kveld med at en mann i midten av 30-årene kom inn på drosjehytten i Leirvik sentrum på Stord med knivskader.

Mannen blødde kraftig, ifølge politiet.

Han er nå innlagt på Haukeland Universitetssykehus. Sykehuset opplyser at han er alvorlig skadet.

Politiet ble varslet kl 22.19, og sendte bevæpnet politi og hundeekvipasjer for å lete etter en eller flere gjerningsmenn.

Ingen ble evakuert i forbindelse med bombefunnet. Ifølge Olsen vurderte politiet det aldri som at det var fare for at bomben skal gå av.

— Den er ikke farlig, så lenge den får stå i fred, sa han før det viste seg å være en narrebombe.

Pågrep mann og kvinne

Spor ledet dem til en leilighet ikke langt fra Leirvik sentrum. Der pågrep de en mann og en kvinne. I leiligheten fant de narrebomben.

— Det ser ut som om den har fyrverkeriingredienser, men vi vet ikke noe sikkert om hva den inneholder, sa operasjonslederen i natt.

Politiet vet ikke om de to pågrepne personene står bak knivstikkingen. Olsen forteller at de er bekjente av personen som ble knivstukket.

ÅSTEDET: Innsatsleder Nils Blikra.
LENA VERMEDAL

— Skjedde knivstikkingen i denne leiligheten?

— Det vet vi ikke sikkert, men sannsynligvis, sier Olsen.

Den knivstukne mannen i 30-årene ble først sendt til Stord sykehus, og deretter til Haukeland Universitetssykehus.

— Jeg har forstått at det er alvorlig, sier Olsen.

Politiaksjonen ble avsluttet ved 07.30-tiden fredag morgen. Både fornærmede og de to pågrepne er kjent av politiet fra før.