Det var sterke gråtescener på gangen utenfor fengslingsmøtet i Bergen tingrett i går. Foreldre til to av de tre ungdommene som ble fremstilt, hadde møtt opp og bombarderte både politiet og pressen med spørsmål.

— Jeg kan ikke forstå at min datter har havnet i denne situasjonen, hulkegråt en mor.

Bombenedslag

Tidligere denne uken gjorde politiet det de omtaler som et stort narkotikabeslag hos et samboerpar på Løvstakksiden. Markedsverdien på stoffet som politiet beslagla i leiligheten ligger mellom 800.000 til en million kroner.

  • Det så ut som et bombenedslag der etter at politiet hadde vært inne, sier moren til den 23 år gamle mannen som er en av de pågrepne.

Sammen med sin 19 år gamle samboer og en mann på 19 år, er han nå siktet i en narkotikasak som omhandler fire kilo med amfetamin og hasj. I tillegg fant politiet narkotiske tabletter.

Politiet mistenker den 19 år gamle mannen, som er skoleelev på en videregående skole i Bergen, for å ha vært sjåføren da det store narkotikapartiet ble hentet, trolig på Østlandet.

Glad politiet tar grep

BT har snakket med faren som bekrefter at sønnen rett før helgen var borte en lengre periode, før han plutselig fikk beskjed om at sønnen var fengslet.

  • Han har vært en flink og arbeidsom gutt, men den siste tiden kan det virke som om han har havnet i feil miljø, sier faren.

Han er glad politiet tar tak i saken, selv om han syntes det er leit at hans egen sønn er involvert.

Steinar Yndestad forsvarer 19-åringen.

  • Min klient erkjenner ikke noe befatning med stoffet. Stoffet er heller ikke funnet i hans leilighet, sier Yndestad.

Har forståelse for foreldre

Politiet mener at partiet med stoff var ment for videresalg. Alle de tre er også mistenkt for selv å ha brukt narkotika.

Samboerparet er også mistenkt for å ha solgt stoff de siste månedene.

  • Vi kan ikke si så mye om denne saken foreløpig. Vi må finne ut mer om hvem dette stoffet skulle til, sier Jørn Solsvik.

Politioverbetjenten roser kollegene som avslørte denne saken.

  • Dette er ikke noe vi har oppdaget fordi vi har spanet over lengre tid. Det var i utgangspunktet en trafikkontroll, der våre folk ble mistenksomme overfor det de observerte. Det førte til videre etterforskning og dette beslaget, sier Solsvik.

Stor forståelse

Han har stor forståelse for de fortvilte foreldrene som møtte opp på tinghuset og er sjokkerte.

  • Dette her er trolig personer som har rotet seg inn i noe de ikke burde. Videre etterforskning vil vise hvordan denne saken utvikler seg, sier Solsvik.

Advokatfullmektig Knut Norheim, representerer den 19 år gamle kvinnen.

  • Hun erkjenner ikke straffskyld etter det hun er siktet for, sier forsvareren.
  • Hvordan forklarer hun at stoffet ble funnet i hennes hjem?

-Det kan jeg ikke si noe om, sier Norheim.

Kent Fredriksen forsvarer den 19 år gamle kvinnens samboer.

  • Han erkjenner straffskyld og kjennskap til stoffet politiet har funnet, sier advokaten.

De to mennene ble varetektsfengslet i fire uker. Retten mente imidlertid at kvinnen skulle løslates. Politiet har anket kjennelsen, og hun blir sittende bak lås og slå til lagmannsretten har avgjort spørsmålet.