For syv år siden var han så dårlig at han måtte stoppe og hvile for hver tiende meter han gikk. Nå har hjerteopererte Norevik begynt sin 450 km og 13 dager lange marsj fra Askøy til Oslo.

På vei til Os

Fredag startet ferden med 3,3 mil fra Askøy til Bergen (tur — retur, ettersom Norevik måtte hjem igjen og hente noe), og lørdag tok Norevik fatt på etappen Bergen - Os i strålende solskinn. Den 3,4 mil lange turen burde gå som en lek for den topptrente 52-åringen.

— Fysisk er dette ikke noe problem foreløpig. Jeg er omgitt av en trimgruppe her i Nygårdsgaten akkurat nå, og vi går i rolig tempo, sier han på mobilen til bt.no.

God støtte

Norevik sier han har fått mange positive reaksjoner fra folk han har møtt på veien så langt.

— Folk som har vært gjennom det samme som meg, ber meg stå på videre, sier han til bt.no.

Og det lover han å gjøre, blant annet ved hjelp av en solid porsjon bananer. Sportsjournalist Davy Wathne, som selv gikk til Oslo før cupfinalen i 1988, ga Norevik rådet i et intervju med bt.no fredag.

— Det kan jeg si deg, at jeg har spist to bananer til nå i dag, og har tre til som skal ned i dag, sier Norevik lattermildt til bt.no lørdag ettermiddag.

Vesta gir 1000 kr milen

Gåturen skal vise at det nytter med rehabilitering etter sykdom, men er også ment som et spark mot forsikringsselskapene som nekter ham livsforsikring, selv om legene for lengst har friskmeldt ham. Ifølge forsikringsselskapene er han i «risikosonen» etter hjerteoperasjonen.

Forsikringsselskapet Vesta ønsker imidlertid å støtte Noreviks tur, og lovet fredag at de vil donere 1000 kroner til hjertesaken hans for hver mil han klarer å tilbakelegge.

Pengene skal gå til rehabiliteringsarbeidet som drives av Landsforeningen for hjerte- og lungesyke ved Krokeidesenteret i Bergen, ifølge en pressemelding fra selskapet.

— Jeg tror de ser at vi har felles interesse i at folk som har vært syke, begynner å trene seg opp igjen, sier Norevik til bt.no.