Utrolig flaks hindret en alvorlig ulykke like før klokken 19 i går kveld. To timer senere forteller Huisman til BT om dramaet han ufrivillig ble brakt oppi.

— Jeg satt og fisket og så en båt komme mot meg. Jeg forsøkte å få hans oppmerksomhet, uten å lykkes. Jeg skiftet derfor kurs. Det gjorde han også, men så kom han rett mot meg, forteller Huisman.

Klamret seg fast

Sammenstøtet var uunngåelig. Huisman klamret seg fast til båten og håpet på det beste.

— Han kjørte rett over baugen på båten min. Jeg greide å unngå å havne i sjøen, foreller 59-åringen.

Han så den andre båtføreren delvis havne i vannet. Selv mistet han en åre og en oljekanne på sjøen. Med skader i baugen sirklet den andre båten rundt Huisman.

— Han spurte om alt var ok. Jeg svarte nei, selvsagt. Likevel stakk han bare. Jeg ropte og veivet til han flere ganger, men han bare fortsatte. Det sjokkerer meg egentlig mest at han bare stakk, sier Huisman opprørt.

Han innser at det kunne gått fryktelig galt i går.

— Jeg tenker på hva som hadde skjedd dersom han hadde truffet meg, eller båten min midt på. Klart det var en skrekkelig opplevelse, sier han.

- Et utrolig syn

Astrid Øyarhamn ble vitne til dramaet, som skjedde mellom Nes og Snilstveitøy.

— Det var et utrolig syn. Det så ut som den andre båten veltet seg over den andre. Han kjørte rett over baugen hans, forteller hun. Øyarhamn fatter ikke hvordan sammenstøtet var mulig.

— Det var bare to båter på fjorden. Han som forårsaket uhellet hadde altfor liten motor på båten. Derfor sto baugen hans rett til vers. Det er mulig at han ikke så noe.

Hun er rystet over at båtføreren kjørte videre etterpå. Når hun får vite at politiet mistenker båtføreren i midten av 50-årene for promille, er hun glad at han ble tatt.

Politiet kom nemlig raskt på sporet av den andre båtføreren. Et vitne hadde sett han forlate sin skadde båt i Rosendal og satt seg på bussen. Løslatt etter blodprøve

Få minutter senere kunne politiet pågripe mannen og ta han med for å tappe blod.

— Han var beruset da våre folk pågrep ham. Han er derfor mistenkt for promillekjøring. At han stakk av etter en ulykke, er en svært alvorlig sak, sier operasjonsleder Per Stiegler i Hordaland politidistrikt til BT.

Mannen ble etter legebesøket sluppet løs av politiet. Saken mot ham er utvilsomt ikke over av den grunn.

Selv om episoden var uhyggelig for tyske Huisman, har det ikke skremt han fra å legge ut på fisketur igjen.

— Vi har vært her flere ganger og kommer igjen. Jeg skal nok ut og fiske i morgen også, forteller han.

Da håper han å slippe flere fulle båtførere.

PROMILLE: Båtføreren som forårsaket uhellet på fjorden utenfor Rosendal mistenkes for promillekjøring. Han var beruset da politiet pågrep ham. Etter å ha avlagt blodprøve ble han løslatt.
GEIR REMME