Webkameraet i fuglekassen i Stormyra barnehage har fanget det store øyeblikket. I går ettermiddag klekket det første egget.

— Det skjedde etter siste barnet i barnehagen var gått. Det satt bare en her fra personalet og heiet, sier Morten Hammer, pedagogisk leder i barnehagen til bt.no.

På videoen som viser et bilde for hvert 3. sekund, kan man se to kyllinger bli klekket ut av egget sitt. I løpet av ettermiddagen kom seks kyllinger ut av skallet sitt.

— Det er tre egg til. Alle barna heier på de tre siste kyllingene og håper de også kommer ut snart, sier Hammer.

Det er ikke så lett å se, for pappafuglen ligger hele tiden oppå de små for å varme dem. Når foreldrene kommer for å gi dem mat, skriker de små i kor.

Kan kjøttmeislydene

Siden fuglekassen kom opp har barnehagebarna hele tiden fulgt med på prosessen. de har sett kjøttmeisen bygge rede, få seg en kjæreste, egg som ble lagt og nå at eggene klekkes.

Se også:

Kjøttmeisen har fått kjæreste

Kjøttmeisen har fått egg

Barnehagen har sperret av området rundt fuglekassen, slik at fuglene skal få fred. Men barnehagebarna følger med på avstand.

— De har lært seg kjøttmeislyder og går og lytter etter Jonatan, som de har kalt kjøttmeisen. Barna gjorde store øyne da de fikk se fugleungene i dag. De såg helt annerledes ut enn de hadde trodd, ennå er de bittesmå, rosa og uten fjær, sier Hammer.

Det er ti barnehager rundt om i Bergen som har fått utlevert fuglekasser med webkamera. Men det er bare Stormyra som har fått beboere som har lagt egg.

— Vi har visst hatt flaks, det er kjempegøy, sier Morten Hammer.

Se flere bilder fra redebyggingen