— Verden er bare ikke rettferdig, konstanterer Willy Padøy. Han er arangementsansvarlig for MC Vårmønstringen på Festplassen.

I fjor var det 1200 motorsykler og tusenvis av entusiaster som sprengte inngjeringen av Festplassen i solskinnet. I dag er det glissent mellom sluddbygene. Noen ti-talls sykler og mc'ere, som helt sikkert kjører snøscootere når de ikke er på to hjul , er de eneste fremmøtte i dag.

Ikke noe er hellig

— Ikke en gang Holy Riders har fått kontakt med værgudene, sier Padøy. Teltet deres holdt på å bli tatt i en vind- og sluddbyger tidligere på formiddagen, men ble reddet av skinnkledde med bootsene godt plantet i asfalten.

-Det er litt bittert når du tenker på alt arbeidet som ligger bak et slikt arrangment, helt fra søknadsprosessen i september året før. Vi har har til og med brannslukkingsapparater i alle teltene, og to på scenen. Men jeg tror ikke det blir bruk for dem i år, konstanterer Padøy tørt.

Tregt is-salg

Det ble heller ikke noe fart på issalget på Festplassen i dag. - Jeg tror ikke det er solgt en eneste is fra de to isbodene våre. Og det har ikke noe med smaken på Henning Olsen-is å gjøre, sier Padøy.

Det er 23. året Rolling Thunder MC arrangerer mønstringen, og i løpet av disse årene har det vært både sludd og steikende solskinn. - Heldigvis husker vi bare godværsdagene, sier Padøy.

Men i dag er det så ille at den tradisjonelle fellesturen fra Festplassen til Lysefjorden kl 15.30 henger i en meget tynn tråd.