Strekningen fra Kleppestø over Øvre Kleppe er i ferd med å smuldre bort. Nå sikrer Askøy kommune de mest prekære punktene på veien.

— Var bare nødt - Vi fryktet at veien skulle rase ut, så her var vi bare nødt til å gjøre noe, sier seksjonsleder Thorbjørn Pedersen i Askøy kommune.

— Vi fikk meldinger fra naboer som hadde sett at steiner raste fra fundamentet til veien. Etter befaring i området så vi at det var kritisk, spesielt i denne ene svingen. Derfor bevilget politikerne penger til å sikre området, sier han.

Så mye penger er det ikke snakk om. Bare 300.000 kroner ble satt av til formålet.

— Det er ikke så mye, så vi klarer ikke å ordne hele veien. Bare sikring av partiene hvor det er fare på ferde, sier Pedersen.

Kyrasti

Stor deler av veien fra Øvre til Nedre Kleppe fremstår som en «kyrasti». Men trafikken er forholdsvis stor, og Øvre Kleppe-veg er dessuten en buss-trasé.

Det skal fylles på stein helt opp til den eksisterende veien. I første omgang taes svingen, og så vil det bli fylt på etter hvert som kommunen får overskuddsmasser fra andre prosjekter.

— Sikringsarbeidet er ferdig til påske, men helt ferdig med svingen blir vi sikkert ikke før nærmere sommeren, tror Pedersen.

— Men det var veldig viktig å få gjort denne biten nå. Det hadde vært helt uforsvarlig å la veien forbli i denne tilstanden, sier han.

Deler av veien har vært innsnevret i mange måneder på grunn av rasfaren.

Yngve Johnsen (MMS)