Rundt ti mål skog ble svidd av i bråtebrannen.

Brannen ble oppdaget klokken 17.29 av unger som var på fotballtrening på Olsvik idrettsplass. Ungene så røyk sive opp rett ved fotballbanen, og fikk en voksen mann til å varsle brannvesenet.

Gressbrannen spredde seg raskt, og en gammel, ubebodd hytte ble antent. Hytten har brent to ganger før, og har ikke vært bebodd det siste året. Mens det brant i hytten og skogen rundt, blåste det i retning Olsvik skole og fire boliger i Olsvikveien.

— Vi evakuerte en familie fra det ene huset for sikkerhets skyld. Det var ikke stor fare for at skolen eller husene skulle ta fyr, men for sikkerhets skyld la vi ut slanger rundt alle bygningene, sier varabrannsjef Johnny Breivik i Bergen brannvesen.

Det lå tykk røyk over et stort område mens rundt 20 brannmenn jobbet intenst med å slukke brannen.

— Det tok lang tid å slukke på grunn av det svært bratte terrenget, sier Breivik.

Først klokken 18.40 var brannen under kontroll. Underveis måtte brannvesenet får hjelp av politiet til å fjerne store mengder nysgjerrige unger som flokket seg rundt brannen.

— Ungene gikk ut på et stup for å se på brannen, og vi var litt bekymret for flere av dem før vi fikk hjelp av politiet til å få dem unna, sier Breivik.

Rundt 30 unger og ungdommer måtte løpe ned fra en knaus ved fotballbanen da det begynte å brenne i gresset der også.

<b>MYE RØYK:</b> Brannen startet ved 5-tiden. Først én og en halv time etterpå var den slukket.
BJØRN ERIK LARSEN